Lyckade helger!

De senaste två helgerna har innehållit mycket shetlandsponny, vi har varit iväg på tre utställningar.

Den första var till Väddö där Annika Strindgård dömde, det är så bekvämt nära att åka dit, det tar mindre än en timme. Solen sken dessutom. Lilly var först ut av våra, hoppades givetvis på guld för henne som är tre år i år. Det fick hon inte, men däremot fick hon sitt bästa resultat dittills - 39 poäng. Därefter visads Vena med ett guld och hennes stoföl Safira blev Champion miniföl med 39 poäng, även hon. Safira var  jätteduktig och visade fint upp sig så fint :-).

 

 

Dagen efter åkte vi till Mölnbo som låg förbi Gnesta en bit, där var det sommarpremiering i fullständigt hällregn. Som tur var, var det inomhus, men man hann bli genomblöt på vägen mellan bil och ridhus. Premieringsförrättare var Morgan Johnsson. Han gav Luna ett avelsdiplom med hela 42 poäng, blev så glad för det! Lilly fick ett poäng sämre än dagen innan, det vill säga 38, det är dock klass I och det får man vara nöjd med :-).

 

        Pettersbacka Luna

 

Igår var det dags igen, då åkte vi norrut, till Söderhamn. Det är en väldigt bra plats för utställning. Där var vädret blandat, mest varmt och soligt, men även ett par ordentliga regnskurar och åska. Helena Jansson var dagens domare.  Med i släpet var våra tre 3-åringar, samtliga efter Another Gold Cross.

Jag är så otroligt glad för de resultat vi fick! Först var det Odd, han skötte sig exemplariskt i ringen - stod som en staty, skrittade och travade sedan så fint. Han blev Champion Minivalack med 42 poäng, vilket tog honom så långt som till BIS 3! Hans halvsyster Luna var sedan inte sämre, även hon fick 42 poäng och en titel - Champion Miniungsto. Men i BIS-ringen fick hon gå bakom Odd och blev således nummer 4. Och sen, Lilly :-), hon fick sitt livs första guld så nu håller vi tummarna hårt för att hon ska hinna få ett till denna säsong.

 

          Pettersbacka Odd

 

     Pettersbacka Lilly

 

De tre sista bilderna fick jag hjälp av Emelie Widell att ta - tack!

Föl, resultat, SA-test

Eftersom det gått ett halvår sedan sist, så har det hänt en del :-). Jag skulle kunna redogöra i kronologisk ordning, men jag tar nog och hoppar lite fram och tillbaka istället.

Jag börjar med fölen. I andra halvan av maj föddes alla tre, samtliga var mer eller mindre för tidiga, men det märktes inte på någon av fölen. Venas mest, hon kom 3,5 vecka innan planerad tid. Så när det egentligen skulle börjat bli dags att fölvaka var alla tre redan ute och sprang i hagen. Eftersom jag vet vilken dag hingsten, I Learned From The Best, kom hit förra sommaren kan jag inte ha räknat fel på veckorna heller :).

Först ut var Dessi med ett svart stoföl som nu heter Pettersbacka Filippa, efter klädmärket Filippa K. Jag döper ju fölen efter stoets tema, Dessi har temat klädmärken.

 


Pettersbacka Filippa
I Learned From The Best  /  Dressed For Success

 

Sedan kom Vena, hon fölade också ett sto men i färgen brunt. Hennes namn blev Pettersbacka Safira, det är i temat ädelstenar; safir.

 

 Pettersbacka Safira
I Learned From The Best  /  Pettersbacka Vena

 

Sist blev Safena, hon var den enda som var relativt nära sitt datum. Safena fick en son som heter Pettersbacka Superior. Hennes tema är blodkärl och flera blodkärl har superior som en del i sin benämning.

 

 Pettersbacka Superior
I Learned From The Best  /  Pettersbacka Safena

 

Utställningar har det också varit i år, två stycken som vi deltagit i. Den första var vid påsk, i Nyköping. Där dömde Helena Kättström och vi var så nöjda när vi åkte därifrån - både Luna och Odd hade fått varsitt guld. Båda är tre år och har en viktig säsong framför sig.

 

 Pettersbacka Odd, 3 år gammal.

För en vecka sedan drygt var det nationaldagen och den firades som vanligt i Norsholm utanför Norrköping, med utställning förstås. Luna var med dit också, fick guld nummer två för året - skönt! Hennes halvsyster Lilly visades också, hon fick 38 och jag är nöjd med det med, då det är hennes personbästa :). Bella, det vill säga Shape Of You, var den tredje att visas för dagen, även hon fick en guldmedalj.

  

 

Pettersbacka Luna 

 

 

Pettersbacka Lilly 

 

För två månader sedan, i april, flyttade förra årets hingstföl Orion och Liston in till de andra två killarna. De andra två killarna är Odd och Boyd. Odd kastrerades ju i höstas medan Boyd blev valack i april i år, ganska nyligen alltså. 

 

 Pettersbacka Boyd

 

En annan sak som skett är att jag SA-testat mina ston. Dessi och Bella var sedan tidigare SA-fria genom sina föräldrar. Men nu är även Platina, Lilja, Safena och Vena analyserade med N/N-resultat och då innebär det därmed att alla mina ston och alla dess hittills födda avkommor är fria från krumgenen, skönt att veta.