Nyår och året 2017

2017-12-31

Nyårsafton, igen! Fast egentligen var det nog ganska länge sedan sist ändå, ett år gissar jag på. Var ute och gav hö imorse och berättade för mina fyrbenta vänner att det kanske blir lite livat på himlen ikväll, bra att de är förberedda :-). De brukar dock inte bry sig så nämnvärt, springa några varv kanske och sedan återgå till höet.

 

Fina stoflocken för ett par dagar sedan.

 

Året som gått då. Under vintern tömkörde jag Lirio mycket. Dessi hade också åldern inne men eftersom hon är så liten satt ingen av selarna bra, så jag struntade helt enkelt i hennes inkörning. I april fick hon däremot följa med till Bro för att tävla i bruks och det gjorde hon sen många gånger under året. Till Bro var även Lirio med. Några veckor senare var det dags för honom att flytta hemifrån och han flyttade ända till Örebro.

 

Pettersbacka Lirio

 

I början av juni föddes årets enda föl, det var Lilja som fick sin andra son, han fick namnet Pettersbacka Lins. Han är hittills en ganska lugn kille som fölmönstrades med klass I en månad gammal.

 

Pettersbacka Lins
e Red Magic Marker RS 732

 

Sommaren gick sedan med en hel hög utställningar, vi åkte både nära och långt. Närmast var Österbybruk och längst var Skövde. Hästarna fick många fina resultat fördelat på 14 guld och 15 silver. Fem klassvinster på 29 starter erhölls och vi hade väldigt trevliga dagar. I slutet av juli fick Dessi sitt avelsdiplom och det var förstås ett av årets önskade mål.

 

Foto: Frida Erixon

Dressed For Success. Här i Norsholm där hon även tävlade i handlerklass med Eveline.

 

Under sommaren hade vi besök i hagen av Top Of The Line RS 737, han betäckte Dessi, Selene, Platina och Ting. Ingen av dessa damer är dräktighetskollade, men det sparkar i två av magarna, hos Dessi och Selene. Förhoppningsvis är även Platina dräktig men Ting är det säkerligen inte, synd att avvika från rutinen!

 

Top Of The Line RS 737

 

Under året har vi tävlat mycket i bruksgrenar. Eveline har varit flitigast, men även jag, Josefine och Linnea har varit duktiga :-). Det är roligt att det blivit så många tillfällen att få göra detta tillsammans med våra ponnyer, det skapar en fin samhörighet. Dessi, Platina, Ting och Lirio är det som startat i bruksen. 

Utställningarna fortsatte långt in på hösten, faktiskt ända till i slutet av november. Hösten var för övrigt en väldigt blöt variant där annars vår så torra vinterhage blev riktigt smutsig på sina ställen. Årets tråkigaste händelse stuterimässigt skedde i november när Smilla togs bort, även om beslutet växte fram så sakteliga under året.

 

Hot Smashing Lady, det vill säga Smilla.

 

 

Nu - god fortsättning till Er alla, hoppas vi ses 2018!