Långt ifrån blanka.

2017-05-15

Så var det mitten på maj och det går lite segt med gröngräset. Lilja och Smilla betar men de övriga har fått vänta, ingen idé att släppa ut förrän det finns lite mer. Lite regn och lite värme är väl vad som behövs. Med värme kommer det ju mygg och knott också, så mig gör det egentligen ingenting att det dröjer lite.

Jag har anmält Dessi till premieringen i Österbybruk. Hon tillkom som nummer sju på deltagarlistan, men det är över en månad kvar av anmälningstiden. Fem av de redan anmälda var shetlandsponnyer :-). Tittade också igenom katalogen till Norsholm och blev förstås lite utställningssugen! Dit är det inte länge kvar, jag undrar hur jag ska få av pälsen på mina till dess. De har mycket lurv kvar, syns ingen tendens ens till blank sommarkappa.

Lilja har nu ett par veckor kvar av dräktigheten bara. Förstår inte hur det kan gå så fort. Förra årets föl är ju fortfarande så små. Men de brukar bli stora över en natt när det kommer nytt. Lilja själv är inte speciellt stor för att vara så långt gången, skönt för henne kanske.

 


Pettersbacka Lilja