Säsongsavslutning!

2017-11-26

Igår avslutades årets utställningssäsong för oss med en dag i Kristinehamn. Angelica Lauth stod för arrangemanget och temat var jul, lite mysigt med julgranar och paket både inne och utanför ridhuset. Och glögg och glitter och kulor. Och Maria Jansson som domare.

Vi hade en lugn dag med visningar och bruks lagom utspritt under både för- och eftermiddag. Ettåringarna Vena och Lasea gick i samma klass, Vena vann och Lasea gick sist. Vena fick så mycket beröm för sin trav som var lätt, vägvinnande, med utmärkt hasarbete och god energi. Den gav henne en 9:a och slutpoängen 41. Så glada!

 

Pettersbacka Vena

 

Lasea fick som övrig notering "Lite trött för dagen" och det var nog det minsta man kunde säga.. Hon reagerade inte på något och jag fick mjölksyra i armen efter att dragit fram henne i skritt och trav. Typ. Så att hon ändå fick ihop 37 poäng var nästan förvånande..

 

Ungefär såhär såg de två nog ut i ringen. Vena till vänster och Lasea till höger. Eveline i mitten. Lasea trött och ointresserad :-). Men ganska välputsad smutsig hage till trots.

Sen tog vi en lång och god lunch inne i varm och skön ridhuscafeteria. Med härligt sällskap och mycket skratt, lite av det bästa med utställning är ändå att få träffa alla roliga!

Ting var också med och hennes huvudsyssla för dagen var egentligen att tävla i bruks men självklart var hon med i utställningsklass när hon ändå var där. Hon var så full av energi att hon knappt kunde stå still när vi väntade på att få starta. Eveline tävlade henne i agility och de gjorde två felfria rundor, Ting tvekade inte en sekund i något av hindren. Öronen framåt bara. Sedan var det en premiär för en ny slags hoppklass; poänghoppning. Ett stort antal hinder med olika svårighetsgrad stod uppställda på en bana, ju svårare hinder desto mer poäng gav de, mellan 1-10. Efter startsignal hade man 45 sekunder på sig att hoppa hindren hur man ville och samla så många poäng som möjligt och det var ju jätteroligt! Verligen en tävling i min smak. Ting startade med oss alla tre, med mig, Josefine och Eveline. Jag kom på fjärde plats i vuxenklassen och det är jag ju inte nöjd med ;-), ville vinna förstås!

Efter det där röjet skulle Ting samla ihop sig och visa upp sig för Maria och det hade hon lite svårt för, hon hade massor av glädje och energi kvar och kände inte för att slappna av och finna någon som helst takt. Så hennes rad började bra med tre 8:or, sen 7:or på både skritt och trav. Men det gjorde inget, det var ändå roligare att hon var så laddad inför bruksen!

 


Linnea vann en julig och fin julhatt som hon hade på sig hela dagen :-). Linnea tänkte ställa upp Ting framför julgranen men det hade inte Ting lust med, hon gjorde sitt bästa för att knuffa in henne i både gran och staket! Josse kom och styrde upp men uppställt blev det ändå inte.

 

 

Denna dag var en riktigt bra avslutning på säsongen!