Helhelg i Skövde

2017-08-23

 

Pettersbacka Platina


Nu är jubileumsutställningarna för Sveriges Shetlandssällskap avklarade. Jag, Josefine och Eveline tillbringade hela helgen på Grevagården i Skövde, tillsammans med många andra härliga shetlandsmänniskor. Vi kom ner på fredagkvällen och inkvarterade Platina, Dessi och Safena hemma hos Annette på Djupedalens stuteri. Där fick de varsin box och utmärkt tillsyn av Annettes mamma, hon både såg till, mockade och bytte vatten hela helgen, tror jag måste bokat all-inclusive på något sätt. Vi övriga tre bodde inne i Skövde. Kameran bodde hemma, för den hade vi tyvärr glömt.

Lördagens utställning bjöd på 170 vackra ponnyer i tre ringar. Safena var först ut av våra och det gick jättebra, hon fick guld med 40 poäng med en nia på traven och det är kul!

 

Safena och Josefine

 

Därefter visades Dessi och hon var också duktig, dock gick hon som nummer nio i sin klass, därmed sist med 38 poäng. Så var det lunchdags och efter den skulle jag och Eveline tävla Dessi och Platina i agility. Parallellt med jubileet pågick nämligen SM i bruks för shetlandsponnyer. Både jag och Eveline drog tyvärr på oss några fel på agilitybanan. Det var lite extra svåra hinder, bland annat ett silverfärgat däck där framhovarna skulle ställas i mitten, som varken Dessi eller Platina gillade.

Som avslutning på dagen var det dags för Platina att gå i ringen, hon visade upp sig så fint och det gav henne jämna 5x8 och glada humör hos oss. Avslutning på dagen skrev jag, nja inte riktigt kanske, för på kvällen var det stor jubileumsmiddag för SSS som vi var med på. En kväll med trevligt folk, god mat och många tal och även lite sång. Sedan var det bara i säng och ladda om inför nästa dag.

För på söndagen var det dags för nästa utställning där domarna kom från England och Holland. Resultaten var både höga, men mest låga, och skiljde sig en hel del från dagen innan. Safena visades först igen, hon fick 37 poäng och denna dag två poäng lägre på sin trav, en sjua. Dessi var sen på tur, även hon fick 37. Jag tyckte hon visade sina gångarter på ett mycket bra sätt, men fick omdömet stel i skritten och kort i traven. Ja ja :-). Både Safena och Dessi fick sämre poäng än dagen innan, men de var högre placerade i rangeringen, det var roligt. Platina var på ett strålande visningshumör och hon vann sin klass, men med ett silver och 38 poäng.

Under söndagen fortsatte också brukstävlingarna. Jag och Platina deltog i lagtävling både i hoppning och fälttävlan för hand, så roligt! Dessi var med och tävlade individuellt i båda grenarna med oss alla tre, det gjorde också Platina. Platina är så himla snabb och rolig att hoppa med! Så snabba var vi, att Platina och Josefine kom på tredje plats i fälttävlan för hand, bara 1,5 sekund efter segraren. Åtta hundradelar senare landade jag och Platina och fick därmed en fjärdeplats att vara stolta över :-).