48 hovar

2017-02-25

Så blev det vinter igen och det var väl lika bra det! Sportlov och allt som det är. Lasea har fått kryp i pälsen och ser helt plötsligt ut som en riktig skabbråtta, pälsen på rumpan ligger i dreads och skulle definitivt behöva fällas. Snart så! Lilja har också fått samma sak, men de övriga har fortfarande jämna och fina vinterpälsar. Har behandlat så jag hoppas det lugnar ner sig med klådan i alla fall.

Vi har haft besök av hovslagaren. Det gick fint. Fölen var lite trassliga men efter en kort stund gick det bra för alla tre. Safena hade fått en lite större hålvägg på en framhov, men de övriga såg fina ut. Om inget oplanerat händer kommer nästa hovslagarbesök att ske när det år vår, konstigt så fort det går. Njuter av detta väder nu när hästarna slipper allt vad flugor, mygg, knott och broms heter. Det måste ju vara fantastiskt skönt för dem.

Nickels favoritlek är att hoppa upp på sina två jämnåriga vännner och halvsyskon. Han tränar och tränar, springer efter dem och biter dem i manken och mankammen. Lasea och Vena säger i från några gånger men sedan bryr de sig inte, tror att de tycker det är kul en stund men sedan tröttnar de nog på honom. Men han tröttnar inte. Det är en väldig skillnad på sto- och hingstföl. Hästrasen har inte alls som målsättning att jämna ut olikheterna mellan könen...

 

48 hovar verkade