Igenom - igen!

2017-04-06

Ledig dag som började med besiktning av transporten. Den gick igenom - igen!! Den börjar bli till åren, årsmodell -92 (!) alltså 25 år gammal. Jag har haft den i 20 av de åren och inte en enda gång har den fått någon anmärkning. Vi är ju tämligen ointresserade av fordon, det enda vi gjort med detta släp är att tvätta det samt bytt stödhjul och säkerhetsvajer en gång. Fantastiskt! Kommer aldrig våga köpa nytt, lär inte finnas en chans att hitta något så bra igen. Men det klart, modernare kunde det ju se ut :-).

Vårsolen skiner och det börjar faktiskt komma upp grässtrån i en del dikeskanter. Men i hagarna dröjer det nog ett tag till. Tömkörde Lirio på vägen och runt träd och buskar i gles skog, idag gick det riktigt bra att svänga. Han bjöd framåt och var oftast med på vad jag hade i tanken. Han har fällt av några fläckar med vinterpälsen och det ser inte så snyggt ut. Typiskt, två veckor kvar till Bro och jag hade hoppats han skulle fälla lite jämnare och finare. Men det är som det är, nedan Lirio på bild igen, han är väldigt lik sin mor Lilja:

 

 

Både Vena och Lasea har fått varit ute på varsin långpromenad. För ett par dagar sedan gick jag med Vena och idag med Lasea. Vi gick över stora vägen och någon kilometer till. Båda två var jätteduktiga. Vena hade rejält övertempo både på dit- och hemväg, Lasea var lugnare.

Fyllde också på hölagret med 1,5 ton igårkväll. Frågan är om det räcker fram till betessläpp eller inte, det beror som på vädret antar jag. Om inte är det bara shoppa mer, väldigt bekvämt med hemleverans! Blir bortskämd.