Strålande dag!

2017-06-08

Nationaldagen firade vi i Norsholm, hemma hos Pernilla och hennes för utställning väl lämpade anläggning. Allt man behöver är nära - parkering, ring, mätning, mat och toalett. Jättebra! Morgan Johnsson stod för bedömningen och dessutom strålade solen hela dagen vilket givetvis gjorde sitt till.

Våra tre starter var väl fördelade över dagen, det fanns gott om tid till att plocka in och ut dem ur transporten och göra i ordning dem i lugn och ro. Först ut var Safena, nästan direkt på morgonen. Hon är riktigt fin tycker jag, lite rastslös och på, men det får man vara när man bara är två. Hon skötte sig utmärkt i ringen, ställde upp stilla och korrekt och belönades med guld, blev verkligen jätteglad! Typen gav en 9, något bredspårig bak resulterade i 7, resterande 8:or.

 

Pettersbacka Safena. Två år gammal.

 

Redan på förmiddagen kördes handlerklasserna. Eveline var förstås anmäld, tillsammans med Dessi. Det gick bra det med.

 

Foto: Frida Erixon

Eveline och Dessi lyssnar uppmärksamt tillsammans på sin bedömning :-)

 

Efter det var det Dessis tur att visa sig, för första gången som treåring. Hon brukar kunna såsa till och slappna av alldeles för mycket på utställning, då gör hon sig inte, blir så låg. Men denna dag var hon snygg och på gång. Hon placerades som nummer tre i klassen men med fina 41 poäng! Blev jätteglad en gång till! Även hon 9 på typ och dessutom 9 på traven! Kul! Skritten en 7:a och så två 8:or då. Bra start på den viktiga treårssäsongen.

 

Foto: Frida Erixon

Dessi travar för en nia!

 

Dressed For Success. Tre år gammal.

 

Efter det hade vi lugnt ett par timmar. Passade perfekt, det fanns god mat att välja på till lunch och mycket trevligt folk att äta tillsammans med. Så härligt att komma ut och träffa alla igen! 

Platina har nu blivit så gammal att hon går i vuxenklass. Hon brukar vara en fröjd att ställa ut, hon älskar ju att få visa upp sig. Nu var hon dock lite övertaggad och kunde inte alls stå still i uppställningen, hon bara trampade fram och tillbaka. Men det gick bra ändå, hon kom på fjärde plats med 40 poäng och guldplakett. Även hon fick 9 på typ. Så roligt att de fick det alla tre! Så 7 på ben och resten 8:or.

 

Platinas vackra huvud

 

Pettersbacka Platina. Fyra år gammal.

 


Tycker hon är så fin!

Som avslutning på dagen fick jag äran att gå med I Choose You i BIS-ringen också. En riktigt snygg tjej som blev dagens näst bästa ponny, bara slagen av sin stallkamrat Let The Dream Begin som därmed blev BIS. Så dubbelgrattis till Ella och Thiffanny!