Installat för året

2017-01-04

Under en kväll blev det alldeles vintrigt ute! Snöfritt på morgonen och vid läggdags var det lite mer än en decimeter vitt på marken. Ljust, rent och fint blev det i alla fall.

I och med det fick stoflocken flytta in i natt, nu får de vara installade ett tag framöver. Sen installning, men jag tycker det varit så de senaste åren, det var nog länge sedan jag hade in dem före jul. Mysigt att ha dem inne, men det blir ju mycket mer jobb så några vintermånader räcker bra.

 


Smilla


Smilla har ju den vanan att sätta upp framhovarna på en snedslå som går på insidan av boxdörren. Detta gör hon när hon vill ut, så direkt när man kommer in i stallet på morgonen kliver hon upp. Hon blir någon decimeter högre när hon gör det, ser förstås lite bättre, men jag tror hon gör det för att vi ska se henne lite bättre och släppa ut henne först.

 


Platina

Platina har fått avancera till alldeles egen box i år. Första vintern stod hon förstås med mamma Selene. Det gjorde hon andra vintern med, hon var givetvis avvand men de trivs så fint tillsammans så det gick bra. Förra vintern kuperade hon och Dessi i den största boxen vilken är på 9 m². Nu ett helt eget kyffe alltså. Dessi har istället fått sällskap av Safena i den stora boxen och de verkade haft det bra i natt.