Första april

2017-04-01

Idag har vårens avelsvärdering för shetlandshingstar varit. Jag var inte på plats utan har följt det hela på distans, det verkar varit en ganska hård sållning bland herrarna. Men det är bra tycker jag, det ska det vara, de hingstar som är godkända enligt rasvisa krav ska hålla en hög kvalitet.

För vår egen lille hingst, Nickel, har det gått jättebra med flock- och hagbytet. Han tycker det är helt okej, de busar tillsammans och äter sida vid sida utan problem. Mamma Selene står och tittar vid staketet ibland men det hela verkar inte bekomma henne speciellt heller. Skönt.

Har tömkört Lirio ett par gånger till, nu senast gick vi en tur i skogen. Det blir ju svårare för honom när det inte finns en väg att följa, det är just att svänga han har svårast för. Då stannar han hellre och så snurrar han runt på plats och det funkar ju inte förstås. Men det är bara att träna på. Han kan vara väldigt söt, Lirio, han har också fått en riktigt lång man som jag hoppas att ingen av de andra tänker dra av i leken. Varsågod, se nedan :-)