Skrittens dag i Norrköping.

2019-07-20

Uppstigning klockan fyra, det är ändå det bästa.. En timme senare åkte vi iväg till Norrköpings Fältrittklubb vilket var en intressant utställningsplats då den låg mitt inne i staden, omringad av höghus, åtminstone till hälften. Där dömde Ronny Johnsson i en riktigt stilla högsommarvärme. 

På förmiddagen gick treåringarna Lasea och Vena, det gick bra för dem båda, men bäst för Vena. Hon gick nämligen tvåa i klassen med guldmedalj och blev därmed klar för dubbelguldsdiplomet, vad skönt! När jag visade henne individuellt fick hon dock för sig att hon inte alls ville gå framåt, men innan jag ens hann tänka fem sekunder på hur jag skulle lösa situationen kom Susanne från Gullsmyra snabbt in i ringen och erbjöd sig vara piskförare. Så snällt! Så att Vena sedan skrittade till sig en 9:a med omdömet "Taktmässig skritt, i utmärkt takt", det får jag definitivt tacka Susanne för också. Lasea då, ja hon gick som nummer tre i klassen men var en poäng ifrån guldet, det vill säga 39, bra det med förstås.

 

Pettersbacka Vena
(Another Gold Cross / Hot Smashing Lady)

 


Även detta Vena. Och ja jag vet. Uppifrån :-). Kan inte skylla på annan än mig själv då det är jag som fotade och Eve som håller.

Direkt efter lunch visade Eveline Dessi i handlerklass, det gick som vanligt får jag säga, bra. Dessi fick göra en handlerstart till också, då vi lånade ut henne till en duktig liten tjej som inte hade någon ponny med sig för dagen.

Sedan var det min tur att visa Dessi, hon och Platina gick i samma klass. Båda var pigga och duktiga och båda fick guld. Dessi i form av 5x8 och Platina ett poäng till, alltså 41. Strålande! Även Platina lyckades få 9:a på skritten, riktigt kul. Nu behöver dessa två varsitt spetsat guld till för att få SUCH.. Inte så lätt att få men en av de roliga sakerna med denna bedömningssport är givetvis målen.

 

Pettersbacka Platina
(The Look of The Moment / Skäpperöds Selene)

 

 
Josefine tillsammans med Platina och Dessi.