Stella passade bra :)

2019-08-05

Pettersbacka Stella. Det namnet betyder stjärna och det var precis vad som passade henne att heta igår. Igår var vi nämligen till Nyköping och visade på en drive-in-utställning för domaren Martin Larsson.

Jag vill gärna visa alla mina ponnyer redan som föl, tycker det ger dem en bra träning inför framtiden. Det finns ett mål, de blir hanterade, blir lastade, får åka transport och se en helt annan miljö och massor av andra hästar, men i tryggheten vid sidan av sin mamma. Sedan tycker jag givetvis det är roligt att få en bedömning på fölen med, redan vid några månaders ålder. Men Stella visades inte som föl, det fanns ingen utställning som passade i tiden förrän sent på hösten och då började hennes mor Platina tappa formen och jag hade ingen lust att ta ut henne. Så. Därför gjorde Stella ringpremiär igår istället, vid ett års ålder. Dock hade hon sin mamma vid sidan ändå, eftersom Platina också var med. Platina var så snygg och fick en 9:a på typen men med 7:or på ben och trav blev slutpoängen 39.

Men Stella! Först var hon pigg och tyckte allt var spännande i ridhuset, sedan somnade hon till medan Platina visades, sedan väckte vi upp henne igen med lite trav utanför på stallbacken. Men att sedan gå själv i en ring utan draghjälp av andra ponnyer är inte så lätt för en åring, så när det var hennes tur tog vi hjälp av Tobbe som gick några meter bakom och ljudet av hans steg gav energi. Så pass att hon fick en 9:a på traven och jättemycket beröm för sina rörelser "lätta, luftiga, vägvinnande med bra mekanik". Dessutom samma siffra för sin typ. Ja det gav ju hela 42 poäng det! När ska jag våga visa henne igen :-)..

 

Pettersbacka Stella
e Top Of The Line    u Pettersbacka Platina

 

 

 

 

 


Det här med att fota uppställda hästar kräver koncentration och nästan alltid väldigt mycket tålamod hos både den som håller hästen och fotografen.. Det är en häst, två öron, två ögon, fyra ben och en plan mark som ska samordnas. Ganska ofta är det något som felar och någon som tröttnar, har man otur blir ingen av de 68 tagna bilderna på ponnyn, eller något liknande antal, bra :-). Men ibland går det på en gång med. Nu, precis som oftast, var det Josse som stod för fotandet.

Lasea var också med och jobbade på sitt diplom, men nu fick hon ihop 38 och var alltså ett par poäng ifrån. Men hon har fler tillfällen kvar, bara att hoppas!

Sedan passade även Eveline på att tävla Dessi i agility och poänghoppning, Dessi är en duktig bruksponny. De hade roligt och var nöjda med dagen.