God tradition

2019-12-01

Tidigare i höstas tilldelades Skäpperöds Selene avelsvärdeklass ELIT, det är en utmärkelse som grundas på kvaliteten av hennes avkommor.

Selene är 21 år gammal, hon är efter Fridhems Elton och undan Skäpperöds Cleopatra. Hon flyttade hit i februari 2006 efter att jag sett en annons på henne, jag kan fortfarande se det fotot inne i mitt huvud. Hon bodde då i Skåne, men hade hunnit flytta från sin uppfödare Ulla Borgh, Skäpperöds Stuteri. Hon kom hit med hästlastbil och det var så spännande att åka till UPK för att ta emot henne, en så nätt liten ponny. Så fin när hon kavat gick ner för lastbilens långa ramp. Min första bruna..

En stoavkomma efter Skäpperöds Rex hade hon hunnit få, Selexa. De bodde tillsammans och skildes åt i och med flytten hit. Selexa har bara visats en gång och det var som 2-åring. Skulle varit roligt om hon fått komma fram någon mer gång, hon borde ha förutsättningarna att höja sitt enda resultat.

Jag betäckte henne de tre första åren här men det gick inget vidare. Första året gick hon gall tillsammans med Design To Make A Difference. Andra året fölade hon ett stoföl efter Let's Try Again men i ett svårt felläge så med en väldig tur fick vi ut fölet, hon var givetvis tyvärr död. Detta gav ärrbildningar i delar av livmodern hos Selene vilket gjort att hon haft vissa problem med att bli dräktig efteråt. Samma sommar betäcktes hon, återigen med Let's Try Again, men resorberade under hösten. 

2010 föddes Pettersbacka Fluora, efter nytt försök med Design To Make A Difference. Hon visades som bäst med 41 poäng och såldes fem år gammal. Året efter kom Pettersbacka Gallium med fader The Look Of The Moment, han kastrerades, fick 39 poäng och flyttade när han var fyra. Båda dessa var fuxar.

2013 fölade hon åter ett stoföl, helsyskon med Gallium fast brun till färgen, det var Pettersbacka Platina. Hon finns ju kvar här, är visad massor av gånger, erhöll ett Avelsdiplom och har som bästa rad 41 poäng.

Två år efter var det dags för Pettersbacka Nickel, brun, som är efter Another Gold Cross och han har ju i år fått två guld och därmed ett Valackdiplom. 2018 kom så söta brunskimmeln Pettersbacka Molly efter Top Of The Line, hon är visad två gånger med som bäst 39. 

Mellan dessa avkommor har Selene också gått tom tre gånger. Nu är hon som sagt 21 år, hon betäcktes inte om i somras och jag tror inte hon kommer bli fler gånger heller.

Riktigt roligt att Selene nu fått det här ELIT'et, precis som sin mor, sin mormor och sin gammelmormor. God tradition!

 

Selene ute i hagen i förmiddags, första advent 2019.