Så var det påsk.

2019-04-19

Så var det påsk, en varm och skön sådan. Barnen har varit hemma hela veckan och Eveline har varit mycket ute i stallet. Hon har byggt agilitybanor och tränat med allihop, sen har hon hoppat med. Även fölen har fått några språng, eller föl och föl.. Åringar är de nu såklart. Så bra att hon tränar med dem. Idag har varit en dag med brukstävlingar i Bro men den missade vi tyvärr eftersom jag jobbade natten till idag.

 

Eveline med Nelly som snart är ett år gammal.

 

Tidigare i veckan åkte jag med de två unghingstar vi har, Nickel och Lins, till veterinären för att kastrera dem. Den förste har haft en hel kappsäck under magen så där var inga bekymmer att följa planen. Den yngre däremot, Lins, har haft den mer platta påsvarianten och jag har varit osäker på om jag verkligen känt den ena av testiklarna. Veterinären gjorde inte heller, inte heller veterinär nummer två, så där får vi avvakta med ingreppet och hoppas det ramlar ner något under sommaren. Kanske tveksamt med tanke på att han snart är två år? Men hoppas verkligen, bekymmersamt annars.

Transporten har också varit på ute på en tom tur, till bilprovningen. Jag har haft den i 25 år tror jag och detta var första gången den inte gick igenom besiktningen på första försöket. Bromsen ligger på, på ena sidan, blev jag upplyst om. Jag kan väl inte klaga när den i princip alltid skött sig helt själv tills nu, har lagt väldigt lite omtanke på den förutom att hålla den ren. Så nu har tid på verkstad bokats in till nästa vecka någon gång.