Trettondag och bokslut

2011-01-06

Trettondagen idag.

Jag och Josefine var ute i stallet hela förmiddagen, det är bara en minusgrad så man fryser inte ett dugg om händerna! Vi tog en promenad med Ting i selen, idag hade vi en pulka med oss som Josefine drog någon meter bakom, Josse sparkade lite på den ibland också men det bekom inte Ting speciellt mycket. Ting är väldigt pigg och glad och går glatt på, ibland lite för glatt på hemvägen. Men mycket hellre det än en seg och ointresserad ponny. Ska plocka fram ett träns till Ting också så hon får prova att ha bett i munnen. Sedan kan vi snart tömköra - kul!

Efter det tog vi ut Lilja och Fluora på en liten tur, de är också pigga och glada. Fluora håller sig gärna ett par steg bakom Lilja fortfarande. De har så otroligt mycket päls på sina huvuden att det är svårt att få på grimmorna.

Jag och Johanna på Skärgården hade turen att få varsin plats till avelskursen i Borlänge för Morgan Johnsson. Den är i mars. Det var tydligen ett jättestort intresse för att deltaga, vi fick de två sista platserna och då ringde vi bara två dagar efter anslaget kom ut. Tur!

Igår blev vi klara med operation takskottning här. Micke började för ungefär två veckor sedan med nya stallet, sedan vårt hus och så garage och carport. Men det skulle vara intressant att gå upp och mäta snödjupet på stalltaket nu, det har säkert kommit 25 cm igen på det... Och just nu vräker snön ner här igen, stora fina flingor och så lite blåst. Vill man är det bara att skotta vidare!

Jag skriver alltid upp alla utgifter hörande till hästarna och sammanställer det vid årsskiftet. Sedan delar jag upp det i grupper, till exempel hö, kraftfoder, betäckningar, försäkringar, veterinär, hovslagare osv, det är intresssant att jämföra år från år tycker jag. Det är också väldigt intressant att se hur mycket pengar man lägger på sitt intresse varje år. Som vanligt hade jag inte ett enda plus någonstans bland siffrorna, men jag har säkert bara varit slarvig med att notera inkomsterna ;) .