Rolig dag i Köping

2011-09-12

Gårdagens utställning passerad. Vädret var gränsfall så det var förlagt till ridhuset, det blev bara någon liten skur men det var skönt att vara inomhus. Hans Persson dömde och Pernilla Persson skrev, det gjorde de mycket bra tycker jag. Hans tog sig god tid att titta ordentligt, klämma och känna på alla tävlande (utan att för den skull lägga en kvart på varje ponny) och Pernilla skrev väldigt tydliga och fina protokoll. Det brukar hon göra. Hela utställningen var mycket välordnad, det kändes som att allt flöt perfekt, Johanna var en utomordentlig speaker med en väl fungerande högtalaranläggning. Många trevliga deltagare, många snälla medhjälpare. Kanon!

Fluora visades nästan direkt på morgonen. Hon har ju varit så loj här hemma när vi tränat men under uppvärmningen i ridhuset vaknade hon till och jag tänkte att den här traven blir nog riktigt bra! Men sedan ångrade hon sig och traven gav en sjua. Sammanlagt fick hon 38 poäng och hon skötte sig utmärkt, det var första gången hon lämnade tryggheten hemma och vi blev nöjda med resultatet. Hon blev klassvinnare och fick därmed tävla om championat och gå i BIS-ring, kul!

 

 

 

Någon timme efter lunchen var det dags för Gallium, det var förstås även hans första äventyr utanför hemmets gränser. Han följde glatt sin mamma och allt runtomkring honom var nog mest bara spännande. När han visades gjorde Josefine premiär i utställningsringen, hon ledde nämligen Selene. Vi hade ingen hjälm med oss för hon var inte sugen på detta innan, men som tur var kunde Amanda på Hamra låna ut sin en stund - tack! Gallium var jätteduktig och fick gå vidare till minifölchampionatet med blå rosett. Och därmed även BIS-ringen förstås. Han fick 39 poäng, jättekul!

 

 


Sist ut var Selene. Hon kan verkligen konsten att klistra öronen bakåt i ringen och inte något kan få dem framåt igen - inte den sedvanliga piskleken i marken och luften framför, inte pill på nosen, inte prassel i fickan, inte vissel eller smackningar, inte hennes son ett par meter framför, inte hingstarna som gnäggade glatt inne ridhuset, inte något. Tyvärr. Hon kom på tredje och sista plats i sin klass dock med 40 poäng och guld. Men tack vare sin son fick hon också äran att gå med några varv i BIS-ringen! Alla deltagarna i hennes klass vann en förstoring gjord av Bea Jacobsson som var på plats och fotade, jag beställde ett av henne på en gång så det blir spännande att se vad som kommer i brevlådan. Hoppas hon lyckats få ett foto på en glad Selene. Josse fick i alla fall ett där Selenes fina huvud mer kommer till sin rätt: