Härlig dag

2011-10-04

Har varit ledig och utomhus hela dagen. Det har varit en riktigt fin höstdag med värme, sol och mycket blåst, löven har fallit i massor.

Körde Ting på förmiddagen, det gick väl sådär, hon var ganska seg. Det kunde jag nog gissat egentligen, när jag hämtade henne i hagen låg hon och sov i solen. Hon hade inte lust att resa på sig, fick ta på henne grimman och dra lite, då reste hon sig motvilligt och följde med. Tröttheten gjorde att hon stod blickstilla i både an- och frånspänning exakt hela tiden, det var i alla fall bra.

Mitt på dagen kom hovslagaren. Hon gjorde den tråkiga upptäckten att Fluora hade ganska mycket hålvägg på höger fram. Tråkigt som sagt, nu får vi se hur det blir med Kolbäck för hennes del. Jag som sett så mycket fram emot att få visa Fluora och Lilja i samma klass för samma domare vid samma tillfälle. Men vi får se.

Efter lunch fick Ruta ta sitt första steg mot inkörning. Det innebar att vi tog en promenad tillsammans och Ruta hade tömkörningsgjord på sig. Hon fick även prova Tings nya sele, den kommer att passa bra. Ska ta och leta upp ett träns och ett passande bett också.

Efter Ruta var det Lilja och Fluora som fick visningsträna litegrand på gräsmattan. Det gick bra för Lilja, Fluora ville bara trava i slowmotion och sedan falla över i galopp.

På kvällen sadlade vi Lätta och tog en promenad på en kilometer ungefär. Eveline och Linnea fick rida halva vägen var. Linnea är inte så förtjust i den delen av turen då hon måste gå bredvid, hon vill helst rida hela tiden.

Ja vilken härlig höstdag!