Avelsdiplom!!

2011-07-26

Ja det blev verkligen en helg full med hästar. I fredags var det ju förberedelser som gällde, efter en del funderande bestämde jag mig för att låta Ting vara ute i hagen under natten till lördagen. Det var nog ett utmärkt val, jag gjorde i ordning henne på lördagsförmiddagen, sedan åkte vi till Österbybruk. Jag var nervös, på en treårspremiering känns ett guld väldigt viktigt. Premieringen ägde rum på en stallbacke vid herrgården, det var gammaldags och ganska enkelt ordnat, man fick lite känslan av "förr i tiden" och det var nog meningen också. Visningen gick bra och jag blev så fantastiskt glad när Ronny Johnsson läste upp poängraden 99888.. Avelsdiplom!!! Gud så skönt! Ting var så vacker och bara strålade tyckte jag!

 

 

Sedan bar det av hemåt för att göra färdigt Lilja och Ruta, det gick bra och så i full gas ut till Väddö för att äta ostbuffé och lyssna på föredrag av Mr Molenkamp och Ulrika Nordmark. Ulrika pratade ganska kort men intressant "ur en domares perspektiv", Mr Molenkamp berättade om avel och utställningar i Holland samt hans egen avelsvision. Jättetrevligt och jättegott var det. Sedan var jag trött.

Söndagmorgon bar det av till Väddö igen, metrologerna hade lovat växlande molnighet vilket jag kallt räknade med, inga paraplyer med. Det första som hände var att det kom en regnskur! Men den varade nog på sin höjd tio minuter och sedan sprack det upp, solen sken i stort sett hela dagen och det var riktigt blåsigt. Bra tyckte jag, då slapp vi flugor och bromsar. Josefine och Eveline var laddade inför sitt hedersuppdrag som prisutdelare och de parkerade sig vid ringarna där de stod tålmodigt hela dagen.

Lilja visades först, hon skötte sig bra men fick ganska skrala poäng, 35 stycken. Dock trodde Mr Molenkamp att hon skulle vara riktigt fin om något år eller två, med lite mer muskler och massa. Håller tummarna för det då!

 

 

Efter henne visades Ruta, henne gick det förhållandevis bra för, hon fick 38 och det är bättre än hon fått på de senaste två utställningarna. Hennes fördel enligt Mr Molenkamp var frampartiet och det vackra huvudet "look at me", ja, hennes huvud är jättefint. Tyvärr blev det inget foto på henne.

Sist ut var då Ting som jag givetvis hade förhoppningen på att få ett guld idag igen, men se där fick jag tji, det blev 38 även på henne. Det tänker jag förtränga, jag ska minnas hennes fina diplom från dagen innan istället ;) . Jag själv tycker att hon var lika vacker denna dag!