Året har börjat

2013-01-05

Några dagar har passerat förbi årsskiftet, fort går det som vanligt.

Har tömkört Lilja flera gånger denna vecka, det går helt okej, hon har inte riktigt förstått poängen med det hela ännu men det brukar komma efter ett tag. Har inte börjat alls med Fluora ännu eftersom hon, som jag nämnde tidigare, behöver ett nytt mindre träns.

Linnea har ridit Ruta också, båda tycker det är jätteroligt. Sist var det dock lite halt på vissa ställen, Ruta låg helt plötsligt platt på sidan och Linnea gjorde därmed sin andra avåkning hittills i sitt liv. Den första gjorde hon som treåring på Lätta. Det gick som tur var bra för båda inblandade parter, Ruta var uppe på benen igen på nolltid och Linnea hoppade upp och red vidare.

Jag och Micke har gått runt staketen och städat efter all snö, nedfallna grenar och träd. Det finns hur mycket som helst att reparera. Massor av isolatorer har brutits av, jag byter bara i de två hagar hästarna är i just nu, det känns som att annars hinner de nya gå sönder de också, vintern lär ju inte vara slut redan även om det nästan ser ut så nu. Två stora tallkronor har ramlat rakt över staketet i en av de andra hagarna, det verkar som att just tallar har haft det jobbigt i december. När vi höll på med röjet märkte vi dessutom att elaggregatet inte fungerade som det skulle, det knäppte men ingen av lamporna blinkade och ingen ström gick ut i staketen. Efter lite felsökning löste i alla fall Micke problemet, det är verkligen tur för mig att Micke finns :-) .