Platina

2013-12-30

Eftersom Platina precis fyllt sex månader kom vi på att det var dags för ett nytt foto. Jag höll i häst och Josefine höll i kamera. Man ser allt att rumpan är lite högre, har inte tänkt på det "i verkligheten" och jag tror ändå att hon stod ganska plant vid fotograferingen. 73 cm är hon som sagt i manken.

 

Efteråt gick vi på promenad, Platina gick glatt och raskt i täten före mamma Selene. Eveline, som höll Selene, hann knappt med ibland.

 


Micke har varit duktig också. I höförrådet har det fattats innervägg i den översta delen av gaveln. Den övriga delen av väggen gjorde vi förra hösten, men så tog råsponten slut, vinterkylan kom och vi sköt projektet på framtiden. Nu är det färdigställt, som tur är råder ju målningstemperatur ute så jag har målat det hela också.

Fotot nedan är från igårmorse, man kan se vad som är nyuppsatt, det var ju omålat. Det var inte så många brädor som fattades men nog så viktigt för helheten, jag älskar att få slutföra saker.

Nu har vi bara två saker kvar att göra i stallet. Det ena är att köpa galler till den ena av boxarna, inte för att det behövs utan för att jag tänker det vore bra att ha möjligheten att helt kunna stänga in någon häst vid behov. Till exempel en hingst trots att det står ston i alla övriga boxar. Det andra är att inreda förrådet där jag har Roslagsvagnen står, där är planen att sätta upp hyllor längs en vägg och ha lager för stängselgrejer. Lagret har jag redan där men i en tråkig röra på golvet. Det är en annan sak jag älskar, att städa, styra upp och skapa ordning.