Tävlingar i Bro

2016-04-23

Så har vi varit i Bro :-). Jag, Josefine, Eveline, Ting och Platina. Tävlingarna var på en stor och fin anläggning, ett stort ridhus med gott om plats för både agility och precisionsbana samtidigt och efter lunch byggdes hoppbanan upp. Jättebra ordnat!

Jag och Ting började med agility, det gick fint fram till sista hindret, en pall hon skulle gå upp på, hon klev upp halvvägs men hoppade sedan åt sidan. Det gav ingen clearround förstås. Sedan gjorde jag och Platina samma runda, hon var mycket skeptisk till att gå på presenning och därmed ingen clearround där heller. Eveline tog vid, Platina gick bredvid presenningen igen och den gången var hon inte heller sugen på vippbrädan, så ingen clearround. Men sedan gick det kanonbra för Eveline och Ting, först en clearround och sedan gjorde de samma runda en gång till, fast i en tidsklass. Och då gick det så bra att de faktiskt var snabbast och blev vinnare klassen!!

 


Ting på vippbrädan

 

Efter lunch var det som sagt hoppning - min favoritgren! Eveline var först ut av oss, tillsammans med Ting, de hoppade en bana på 20 cm, var felfria och fick en 4:e placering.

 

Ting hoppar med god marginal :-)

 

Sedan höjdes hindren något snäpp och så var det vuxenklassen. Jag startade Platina och hon var jätteduktig, tvekade några hundradelar på ett av hindren men annars gick det galant. En stund senare var det Tings tur och det gick också finfint. Båda två hängde med i svängarna trots att jag försökte få så korta vägar som möjligt, roligt, de måste bara våga gasa lite mer! Hur som, från bästa till sämsta tid i klassen var spannet bara 4 sekunder så man kan väl säga att det var ganska jämna ekipage. Jag och Ting kom på 4:e plats och jag och Platina kom på 6:e. Nöjd och glad! Men jag hade gärna kommit först förstås ;-).

 

Stolt vinnare!

 

 

         Ting och Eveline                                Platina och Josefine