Pettersbacka Lasea

2016-06-02

  

 

Förra inlägget skrev jag den 30:e maj och det var Liljas egen födelsedag. Jag hade pluggat hemma hela dagen och jag tyckte att hon betedde sig lite misstänksamt, hon gick och strök i slybuskar och var lite orolig ibland på något sätt. Men eftersom det var två veckor kvar tänkte jag att det nog bara var jag själv som var lite fölsjuk.. Medan jag skrev här gick Josefine ut för att flytta över de havande till hagen bredvid huset för bättre koll nattetid och när jag kom ut sa Josse att Lilja hade varit jättekonstig när hon flyttades, hon hade sprungit genom stallet rakt förbi Smillas müslihink, fort genom utedriften och ställt sig längst bort i vinterhagen under en gran. Där stod hon och skrapade med framhovarna. Då var klockan 22.10. Vi gick dit och sällskapade och det var tydligt att hon tänkte föla, en stund senare, 22.36 för att vara exakt, var det klart och hon hade fått en liten fuxflicka! Så härligt! Men intressant, det verkade som att hon bara väntade på att få komma in i "rätt" hage, trots att hon lämnade en hage full med gräs för en torr med hö. Vi tog in dem i stallet och den lilla åt, bajsade och kissade och jag lämnade dem vid 2-tiden. Kom ut igen vid 5 och jag hade definitivt inte en ledig dag utan jag skulle åka tidigt in till Uppsala för att försvara magisteruppsatsen. Precis den dagen. Kändes inte bra att lämna den lilla även om allt verkade bra så jag frånvaroanmälde Josefine (excellent mamma..) så hon stannade hemma och höll koll..

Jag tycker att Lilja är så fantastiskt fin när hon är nybliven mor, det var precis likadant förra gången. Jag tycker hon strålar!

 

Lasea kändes så liten när hon kom ut, hon vägde 13 kg och var 51 cm hög. Namnet ska uttalas med betoning på e:et, som Laséa. Pappa till henne är Another Gold Cross RS 677.