Riksen

2016-08-07

Igår blev en tidig morgon, uppstigning redan klockan 03.45, för mig, Josefine och Eveline. Platina, Safena och Magic stod redo för Riksen, som med kort varsel flyttat från Linköping till Norsholm. Det gjorde oss inget, vi fick ett par mil kortare resa bara. Morgan Johnsson var dagens domare och utställningen hölls utomhus. Om vädret är bra tycker jag om att visa utomhus, tycker oftast ponnyerna är vaknare och visar fram sig bättre ute, kanske för att de har mer att titta och lyssna på runtomkring.

Safena var nästan först på dagen och hon var laddad, denna gången gick dock visningen av tänderna bra och jag slapp näsblod :-). Hon skötte sig bra i ringen och gick både först och sist samtidigt, med 38 poäng, eftersom hon var ensam i sin klass. Med de 38 poängen fick hon tävla om championatet sist på dagen men där fick hon stark konkurrens av ett 2-årigt sto från Almnäs som också med rätt tog till titeln.

 


Pettersbacka Safena

 

Safena igen.

En lagom stund senare var det Platinas tur, hon skötte sig mycket bra och fick gå som nummer 3 av 4 ponnyer i klassen. Denna gång fick hon tyvärr en 6:a på benen och fick sitt sämsta resultat sedan hon var föl - 37 poäng. Men det är den där bredspårigheten som inte ger med sig, funderar på om vi måste åka till Koko en gång till för att se om det han rättade till ramlat fel igen? Morgan tyckte absolut att vi skulle jobba på med det hela för att det var synd på en fin ponny, han tyckte dessutom att detta gjorde skritten stel igår och gavs en 7:a. Vi fotade inte Platina uppställt igår, men däremot startade hon under lunchpausen i handlerklass tillsammans med Eveline. Det var en utmaning för Eveline med Platina, som tidigare visat Selene och Dessi som är av det lugnare slaget. Men hon redde upp det bra och tur var det så att vi fick åtminstone ett guld med oss hem :-).

 

Eveline får guld i handlerklass tillsammans med Platina.

 

Så efter lunchen var vi egentligen klara för dagen men så hade vi förstås med oss Magic också. Lugna och förståndiga killen blev lite hetare bland alla snygga och okända konkurrenter, men hingstpremieringarna undantagna var detta hans första utställning och han ska nog komma in i det med lite träning :-). Magic visades förstås av Thiffanny och han fick en guldmedalj. 

 

Red Magic Marker

 

På hemvägen stannade vi till på Stall Mjälkärr och återlämnade Magic, nu hoppas vi givetvis att han lämnat spår i form av kommande föl hos oss. Det kändes allt lite tomt i hagen utan honom när vi kom hem.