3 x 9:or på trav

2021-07-24

Förra lördagen var en mycket varm dag och den tillbringade vi i Söderhamn. Äntligen var det en utställning som kändes "som vanligt" med många hästar anmälda och klasser och championat och lite publik utanför ringen - roligt!! Jag gillar drive-in också på ett sätt, är smidigt och går fort och man får det man är ute efter, det vill säga resultatet, men "riktig" utställning är ju ändå mycket mer socialt och trevligt :-). 

Denna dag hade vi med oss fyra stycken; Molly, Stella, Vena och hennes föl Pärla. Domare var Linnea Ornstein. Treåriga mini dömdes nästan först på dagen, Molly var jätteduktig och Stella var mindre duktig, Stella stod inte still mer än en sekund i taget. Molly fick 39 och Stella 38, båda fick 9:or på traven och den siffran är rolig, roligt att de kan röra sig!

En stund efter lunch var det Vena och hennes dotter Pärla, hon är sju veckor gammal. Pärla var pigg på förmiddagen men när klockan blivit två och det var dags att gå in i ringen somnade hon typ :-) av värmen. Och säkert trött av alla nya intryck med. Men att komma ut och se saker i tryggt sällskap av sin mamma tycker jag är så bra inför framtiden. Hon fick 37 poäng med raden 87778. Mamma Vena visades direkt därpå med 39, men - även hon 9:a på traven, kul!

 

 

För övrigt tog jag veckan innan en tur till Koko, equiterapeuten jag brukar besöka vid behov. Ville kolla upp Molly, speciellt bakdelen, för att se om det går att göra något åt hennes bredspårighet. Hon är inte jättebred men det syns en del. Dock hittade han inga konstigheter alls, vilket såklart är bra, men då går det inte heller att fixa till något. Hade även med mig Stella som var helt utan anmärkning. Och så Bella som plötstligt skruvade igen efter att inte gjort det sedan förra sommaren. Jag misstänker att det blivit något sedan hon börjat gå med hingsten, det ska ju springas en del med honom uppepå och sedan sparka lite på det, så inte så konstigt. Hon var mycket riktigt sned i korset igen, men korrekt när vi gick därifrån. Hon är ju fortfarande lite väl rörlig i sina leder så det där återkommer säkert och måste fixas igen, gissar jag.