En liten champion

2021-08-08

Gårdagen, det var en rolig dag! Jag och Eveline var på Rikutställning i Bålsta och det blev en riktig heldag. Efter klockan elva strilade regnet ner, vi höll till inomhus, men eftersom det var ett antal hundra meter till parkeringen hann man bli ordentligt blöt efter några svängar fram och tillbaka. Det var nära 80 ponnyer som kom till visning, dömde gjorde Morgan Johnsson och Ulrika Nordmark tillsammans.

Med oss i släpet hade vi Safena med sonen Boyd som nu är tio veckor gammal, samt vår sommargäst Terror. Den sistnämnde skulle generalmönstras och det har ju känts något obekvämt att vara den som fått äran i sommar att matcha honom inför det :-).

 

 

Här har vi då Boyd, han skötte sig så bra hela dagen. Bilden är tagen av Linnea Ornstein, hon har även tagit bilderna från agilityn nedan, tack så mycket! Boyd var pigg, medgörlig och duktig i ringen, välkomnades åter till minifölchampionatet, vilket han sedan erhöll - det var dagens första roliga! 

 


Pettersbacka Boyd
e Top Of The World     u Pettersbacka Safena

 

Dagens andra roliga var att Safena också fick gå vidare till championatringen, hon gick inte vinnande ur den, men fick fina 40 poäng där raden innehöll en 9:a för skritten. Efter lunch tävlade hon en vad man nog måste kalla för svår agilitybana, tillsammans med Eveline. De fick ett antal fel, Safena lade en del koncentration på sin son som stod utanför banan och hade inte så stort tålamod med att försöka rygga en längre sträcka i vinkel :-), men hopphindren flög hon minst sagt över.

 

 

 


Tanken var att Safena skulle knuffa bollen framför sig genom hindret, men efter halva vägen tröttnade hon och hoppade istället över bommen åt sidan. Igenom - problemet löst, tänkte hon nog.

Hur gick det för Terror sedan då. Jo det gick SÅ strålande, han fick fantastiska 44 poäng och ett Reserv-BIS, i efterhand hade jag verkligen ingenting att vara orolig för :-).

 


My Father's Eyes, det vill säga Terror. Han fick följa med hem igen och vi får rå om honom någon månad till.