Sen men ganska bra premiär

2021-06-12

Idag var det en ganska sen årspremiär, för vad? Utställning. De flesta år brukar den ske tidigare men nu dröjde det till i mitten av juni. Jag och Eveline tog med oss Bella, Molly och Luna på tur till Smedstorp utanför Nyköping, och där dömde Håkan Erlandsson en välordnad drive-in i ett varmt ridhus. 

 

 

Eftersom det var en drive-in visade jag alla tre i rak följd trots olika åldrar och samtliga fick fin muntlig och skriftlig kritik. Först ut var Bella, hon är äldst, fyra år, men hade svårast att stå still. Förra året hade hon en del problem med ett skruvande bakben men det verkar ha löst sig, hon fick ju besöka equiterapeuten ett par gånger. Nu var det istället en tåvidhet i fram, den gav en 7:a på benen och totalen 39.

Därefter bytte jag till Molly som är tre i år och därmed hoppas på diplom. Hon fick bland annat orden välutvecklad med vackert huvud, dock tyckte Håkan att hon breddade något bak vilket åter gav 7 på benen och samma summa som Bella, det vill säga 39.

 

 

 

Sist ut, yngst med sitt enda år och för dagen bäst av mina var Luna. Hon visades i samma ridhus i september förra året med ett guld, det var vad hon fick även idag, 5x8 och alltså 40 poäng. Hon var mycket duktig, stod relativt lugnt och när det var dags visade sina gångarter stadigt och bra vilket de inte alltid gör när de är unga, då kan det gå ganska vingligt framåt. Håkan uppmärksammade detta och gav henne (och mig) en fin extrarosett med texten Väl matchad. Tack och vad roligt att få!

 


 

Vad mer jag tänkt på efter dagen var att alla tre visade sina gångarter väl, det var lätta, taktmässiga, framåtgripande och goda steglängder, åttor rakt igenom. Också roligt :-).