Nytt år och Ting överraskar

2020-01-04

2020. Nytt år och nya möjligheter brukar det heta :-). Ja, det hoppas jag, det finns mycket att se fram emot. Som till exempel att jag räknade efter och i kalendern finns minst tio utställningar inom lagom avstånd, det innebär sannolikt tio roliga dagar. Sedan har jag räknat sparkande magar ute i hagen också, det rör sig högst oväntat i fyra stycken. Ja, jag betäckte ju fyra så inte oväntat på det sättet, men eftersom Ting var en av dem så känns det ändå som en överraskning. Hon har ju inte blivit dräktig sedan 2011 trots försök nästan samtliga år.. Övriga med magar är Dessi, Platina och Lilja. Alla fyra är beräknade till månadsskiftet maj/juni. 

Platina med alltså, tänk att hon behöll sin fölunge genom trädolyckan, det hade jag väldigt svårt att tro hon skulle göra. Hon verkar må helt bra nu, har gått ute med de andra i en vecka och beter sig precis som vanligt.

Jag har mätt 1,5-årsstona, det vill säga Stella, Molly och Nelly. De är så små alla tre, 72, 73 och 74 cm i manken. Så små brukar de inte var vid den åldern, de kan ju ofta vara närmare 80 eller över. Pappa till dem är Top Of The Line, han är liten han med, 79 enligt stamboken. Selene (mamma till Molly) och Dessi (mamma till Nelly) är inte heller höga, 80. Men Platina är 85 och hennes dotter Stella är minst av dem alla. Ja vi får väl se vad som händer med dem under våren, blir spännande att mäta dem när de är två.

 

 Stoflocken, 13 fina individer, så härligt att se dem alla.