Lugna gatan

2020-03-07

Vintermånaderna går och här är lugna gatan. Och ingen vinter. Men det är ganska skönt det, tycker jag. Hästarna kanske hade klätt sig lite för mycket inför säsongen, men inte lätt att veta innan, nu börjar pälsarna ramla av och de är snart luggslitna och smått tråkiga. Hur ska man veta hur de ser ut om fem veckor..? Det skulle jag behöva, för då är nämligen årets första utställning. Vem har då fällt pälsen jämnast och minst fläckigt? Omöjligt att gissa nu, de flesta har gnuggat av på båda sidor om svansen och lite på halsen. Den som ser bäst ut nu kan ju vara skabbigast om några veckor, hittar de bara den perfekta kligrenen går det fort. Jaa ni, det tål att tänkas på.., men måste bestämma snart.

Jag har fått väldigt många fina bilder på Nickel och Lins från deras nya hem, de kunde nog inte fått det bättre. De går på söndagspromenader, hoppar hinder, hälsar på kossor och allt möjligt annat roligt. Vilken tur att de fick flytta precis dit!

Här har hovslagaren varit på besök, höet har fyllts på och även grimförrådet. Det är inte alltid det lättaste att hitta passande grimmor som jag gillar, har många krav på dem. Men nu köpte jag fyra stycken och även matchande grimskaft, förstås.

Jag och Eveline har varit duktiga och tränat en del med ungstona. Ungstona - då räknar jag in Bella, Stella, Nelly, Molly och Basilica. Har tränat mest i skritt, att följa och få egen framåtbjudning. Ibland går det bra, ibland mindre bra, men de tycker nog det är kul att få komma ut. 

  


I eftermiddags tog vi med oss Ting och Dessi med, vi gick en lång tur i skogen och de gillade och blev både glada och spralliga. Fölningar känns avlägset men de har bara knappt tre månader kvar samtliga här (Ting, Dessi, Lilja och Platina), och det börjar se runda ut om magarna. Härligt!

 


Här är från dagens promenad nummer två, inte lika lång, men med Lilja och Basilica. Basilica är tio månader och idag skötte hon sig utmärkt, men det är från gång till gång det.

 

Molly och Nelly. Molly passade på att lägga sig när det skulle ställas upp för fotografering. Båda blir två år i år.