Små 2-åringar

2020-05-20

Gräset har kommit men det växer väldigt sakta tycker jag, mycket vatten har det fått men det är nog värmen som saknas. Hästarna går kvar i vinterhagen nattetid men dagtid har de fått gå och beta av gräsvägarna mellan hagarna, populärt såklart.

 

I hage mellan hagarna.


Har mätt de unga, 2-åringarna bland annat, och de är så små alla tre. Kan inte förstå hur de blivit så låga. De har samma far - Top Of The Line, är det han vi ska skylla på eller..? Han har inte så många avkommor ännu men det blir spännande att se vad han får för medelhöjd efter sig om några år. Han själv är 79 cm. De tre avkommorna här är 73, 74 och 76 cm. Och två år gamla alltså :-)... Det kommer inte bli några som helst problem att mäta in dem till minimått som vuxna, skönt såklart. Två av dem har mammor som inte heller är så stora, men minst är Stella på 73 cm och hennes mamma Platina är ju 85 ändå. Tittade i min statistik och Platina själv var 73 cm redan som halvåring. Oftast växer de inte så många centimetrar efter två års ålder vilket brukar vara bra, men jag får nästan hoppas att dessa tre avviker från den normen och får fem till i var.

Jag börjar längta efter föl nu och det börjar faktiskt dra ihop sig. Platina och Dessi har en vecka kvar, Lilja har tre. De kan alltså komma när som helst, så spännande! Funderade på namn idag inom deras egna teman men det kräver lite mer diskussion och tankar :-).