En helg över förväntan

2020-09-07

Den här helgen, den har ju bara varit för bra! Jag tror faktiskt inte den skulle kunna varit bättre. Det här med avelsdiplom på treåringar, det innebär många funderingar, förhoppningar, önskningar och "det klart att jag vill ha diplom men man vet aldrig och det kommer såklart gå bra ändå annars". I år var det då Bellas tur att ha förväntningarna på sig, i lördags åkte vi till Katrineholm för att hon där skulle avelsvärderas av Morgan Johnsson. Början av september är ju ganska sent på säsongen, men för hennes del var det bara bra att premieringen låg så i tiden, hon har behövt sommaren för att växa till sig. I ringen var hon duktig och fokuserad, hon fick efter rangeringen gå först av ministona och ja :-) med ett diplom och 41 poäng. Två 9:or i början av raden, vackert!

 

 Bella (eller ska man vara noga Shape Of You)
e Let's try again    u Just Perfect

 

Det var lördagen det. På söndagen åkte vi till Smedstorp istället, strax utanför Nyköping. Där anordnades en drive-in-utställning som dömdes av Annika Strindgård och hela evenemanget var mycket genomtänkt och anpassat för dessa Coronatider. Bella var med även dit och fick guld igen, nu med 40 poäng och 9 på traven. Roligt att hon under helgen fick 9:or på tre olika bedömningspunkter. 

Platina och hennes dotter Luna var också med. Jag vill gärna visa alla föl en gång, tycker det är kul att se bedömningsmässigt hur de utvecklas genom unghäståren. Sedan är det bra miljöträning med, att åka transport till en utställningsplats, se andra ponnyer, vara i ridhus och allt annat det innebär, och hela dagen i tryggt sällskap av sin mamma. Luna är helt otroligt lugn, inget verkar bekomma henne. Hon fick mycket beröm av domaren om sitt uppförande, men det är inte svårt, hon bara gör det själv, sköter sig. Förutom de fina orden om det fick hon också en guldrosett, 40 fina poäng med en 9:a på typen :-).

 

Pettersbacka Luna
e Another Gold Cross    u Pettersbacka Platina

Ja - det blåser! Har man då en kort man kan det hända att den står rakt upp i en tuff frisyr :-).

Platina var jag rädd skulle kunna ha en lite trött mamma-look, men hon var på gott humör och strålade som hon kan, belönades även hon med guld efter den jämna fina raden 5x8.