Gult som solen

2020-10-25

Igår var jag och Eveline till Bullersta i Nyköping för att visa Odd och Lilly. Jag vill jag gärna att alla föl ska få ha varit ute en gång sin första sommar, nu hann det ju bli oktober innan dessa två fick chansen, men det beror på alla inställda evenemang såklart. Gårdagens upplägg var en Drive-in för Madeleine Beckman och vi hade fått sena eftermiddagstider vilket gjorde att vi inte behövde åka förrän halv elva, skönt.

Det regnade en hel del förra veckan så jag tog in fölen med sina mammor redan på torsdagen så de skulle hinna torka ordentligt. Odds mage kom lite i olag av det, eller om den skulle gjort ändå, det vet jag inte. Men på grund av det behövde han få sin svans och bakben tvättade upprepade gånger innan det var dags att åka. När vi lastade på förmiddagen var det en minus och stora regndroppar, sedan ökade graderna allt eftersom och när vi kom fram var det nästan sol och tretton plus, mycket bättre utställningsväder.

Nästan sol alltså, skrev jag. Något annat som var gult var våra resultat, det räcker att säga så, gula som solen lyste rosetterna :-). Det var ben och gångarter som innehöll både femmor och sexor. Men - dessa poäng ger god chans till förbättring nästa gång! Båda har fått en dag med utmärkt miljöträning, lastats och åkt, varit i ridhus och lärt sig massor, så vi är nöjda med deras dag ändå. När vi kom hem fick de stå inne en natt till så de kunde ligga och vila benen i torra spånet och tänka över alla intryck i lugn och ro.