Andra advent

2020-12-06

 


Andra advent är det idag, sju grader varmt och det passar mig bra. Jag och Linnea har varit många timmar i stallet denna helg, så trevligt att få sällskap med sig ut. Vi har sopat väggar och fönster, dammat hyllor, lagat några saker, bytt till ny sorts saltstenshållare i utedriften, grejat och städat lite allmänt - det är vi bra på, hon och jag.

Fölen tog vi in och pysslade med, de är ett halvår gamla nu, så dags för mätning. Odd är minst med 66 cm i mankhöjd, han ser så liten ut på alla sätt. Luna är 70, Lilly störst med 72. Vi konstaterade att alla tre hade växt ur sina fölgrimmor så vi fick plocka fram nya och välja matchande grimskaft, ingen lätt uppgift :-). Under hösten har de för övrigt fått hem sina pass och även grundvaccinerats klart för stelkramp.

Luna är något speciellt alltså, hon är så fint utvecklad, det har hon varit hela tiden. Men det mest speciella, det är hennes sätt, jag förstår inte hur hon kan vara så otroligt trevlig och socialt lättsam vid så ung ålder, inget rår på henne, hon är lillgammal nästan.

Odd har varit lite blöt i magen sista tiden, eller vad vi ska kalla det, så honom tog vi fram vattenslangen till och så fick han en tvätt i svans och bakben. Avslutade med att blåsa honom torr med hårfön och han tog det med relativ ro faktiskt, med betoning på just relativ.

 


Odd, Luna och Lilly

 

Stallkammaren städade vi också. Vi njöt av att det är så välfyllt i alla fodertunnorna. Bella och 2-åringarna går in varje dag och äter lite extra, de behöver det, alla fyra.