Touch of Gold

2020-06-29

 

 

Sedan några veckor har vi den här gamle grånade gentlemannen hos oss - Touch of Gold RS 360. Han är Elitpremierad sedan många år, är far till fem godkända hingstar, åtta diplomston, ytterligare nio guldbelönade avkommor samt så har tre av dessa erhållit utmärkelsen Super-SUCH. Han själv är visad med 42 poäng hela 14 gånger (!) och som bäst 43, lägg därtill ett antal fler guldmedaljer. Jaa - vilken gentleman som sagt, 25 år gammal är han i år och vill jag ha honom som fader i stamtavlorna är det nog bäst att passa på. 

 


Touch of Gold har genom hela livet lystrat till namnet Felix. Han är efter Allright v Spuitjesdom RS 279 som också är Elit och undan Fiefie v Bright RS 2973, som till och med har titeln Super-Elit.

Vilka har han då fått som sällskap i sin hage? Jo det är Dessi, Lilja och Ting som hoppas få bli dräktiga med honom.

Samtidigt som vi hämtade honom på Stall Mjälkärr tog vi med och lämnade Vena och Safena där, hos hingsten Top Of The World RS 761. Han stod på station hos oss för två år sedan och resultatet då blev Basilica, fina Basilica som ju avled för ett par månader sedan. Basilicas mor är ju Safena, så nu görs nytt försök till ett helsyskon där.

 


Ting och Felix kliar varandra. Ting som man skulle kunna säga är proffs på att ta hand om sina kavaljerer, hon vet precis hur de ska skötas.