Höst

2020-10-06

Nu får man allt säga att det är höst och med den två återkommande aktiviteter; pass och vaccinationer. För några veckor sedan var id-kontrollanten här och tog hand om fölen, letade virvlar på dem och chipmärkte. Sedan var det dags för dem att åka till veterinären och få sin första stelkrampsspruta och det gick fint för dem alla tre. Lilly och Odd fick åka dit med sina mammor medan Luna som är så kavat och dessutom åkt transport en gång tidigare fick åka med sin mormor Selene, som också skulle ha en spruta.

En annan sak som indikerar hösten är ju att det är dags att ge hö igen. Det är alltid så mysigt att få börja med det, till skillnad från när man slutade i april och var trött på givandet och så var även hästarna. Nu mumsar de och tycker det är så gott och det känns bra i hästhjärtat att få bjuda dem.

 

Hela flocken förutom Dessi.

 

Linnea fluffar hö :-)


De har inte flyttat över till vinterhagen ännu men det får nog bli någon gång under denna vecka, de kommer att bli glada över det för de verkar längta dit. Den är ju bara på andra sidan stallet så tar några minuter och sen är hela flocken där.

Eveline och Linnea är så duktiga och tränar allihop utom fölen i agility och hoppning lite då och då. I år har det ju inte varit några brukstävlingar på grund av rådande situation, men förhoppningsvis blir det nästa år igen.

 

Eveline och Dessi