Top Of The World 

2018-06-12

I lördags hämtade vi även årets sommargäst, Top Of The World RS 761. Han är en fem år gammal kille som nu gör sin andra säsong i avel. Far till honom är Elithingsten Let's Try Again, och japp, samma pappa som nya tjejen Shape Of You har. Mor till honom är Dendy v h Groenenland, som till och med har en Super-Elitutmärkelse. Välstammad kille alltså!

 

Top Of The World RS 761

 

Han har gått tillsammans med Safena, Dessi och Ting och haft fullt sjå och redan betäckt dem alla tre. Han är lugn och trevlig, snäll mot lilla Nelly och kommer fram och hälsar så fort vi kommer in i hagen.

Lilla Nelly förresten. I tisdags, när jag som bäst höll på att bada de som skulle med till Norsholm, ropade Josse på mig från hagen. Då hade Nelly fått foderstrupsförstoppning och det bara rann bubbligt slem från mun och näsa. Jag försökte massera halsen för att se om jag kunde lösa det själv, men det hände inget, så vi lastade in henne och Dessi i transporten och åkte iväg till veterinärstationen. Där fick hon en sond ner i magen och det hela släppte, vi var kvar nån timme för lite övervakning och sedan åkte vi hem. Sedan dess har hon mått bra och det verkar som hon slapp komplikation i form av lunginflammation, väldig tur. Och väldig tur att vi var hemma och såg det hela.

Shape Of You är precis som Ella sa en försiktig tjej. Hon kommer fram och hälsar när man sitter i hagen men har inte sån lust att "bli tagen", vi tar det lugnt och hoppas hon glömmer bort att vara blyg med tiden. Vi har bestämt att kalla henne för Bella. Hon och Lasea gillar varandra.

Det börjar dra ihop sig för Selene. Går man på brunstdatum ska hon föla någon dag denna vecka. Spännande! Det har känts ganska lugnt men jag har bestämt mig för att börja vaka nattetid nu, från och med inatt. Mjölken har börjat bli vitare och det kan ju vara ett tecken. Hon har också börjat bete sig som som en drake mot de övriga i hagen, öronen slickade bakåt och gör utfall. Trevlig ponny! Har för mig att hon gjort så när det närmat sig fölning förut också, sen återgår hon till lugn och vänlig igen, som tur är.