Rolig bruks i Bro!

2018-10-14

Igår var vi till Bro och tävlade bruks, Eveline, Linnea och jag. Vi hade en jätterolig dag och det var varmt och skönt i ridhuset trots oktober månad, det var nämligen någon slags värmebölja i luften med sol och nära 20 grader. Med oss hade vi Lilja och Ting.

Under förmiddagen var det samtliga agilityklasser och hoppning för Linnea. Både Lilja och Ting var duktiga och tvekade inte på något av agilityhindren och det blev clearrounder för både Eve och Linnea. Eveline har den åldern nu att hon räknas som senior, så hon och jag var i samma klasser under dagen. Agilityn gick väldigt bra för mig :-). Jag vann tillsammans med Lilja och kom trea i samma klass med Ting. Det var ju som tusan det!

 

Ovan tar Linnea Ting över vippbrädan.

Nedan hoppar hon tillsammans med Lilja, en runda på sex hinder, som även den var helt felfri. Det var riktigt roligt då hon var ganska nervös innan :-).

 

 

Efter lunch var det poänghoppning. En bana med ett antal hinder på olika höjd och svårighetsgrad står uppställd. Varje hinder är värt ett visst antal poäng, ju svårare hinder desto högre poäng givetvis. Man får en viss tid på sig att hoppa så mycket man vill och orkar för att samla poäng, denna gång var det 45 sekunder. Efter rundan med den piggaste av Liljor hade jag nästan mjölksyra av alla språng.. Men det räckte inte ändå, det fanns de som skrapade ihop mer! Ting däremot, hon var inte alls på gång för hoppning, hon var så seg så seg. Vi fick skratta åt henne, jag och domarna, när hon mycket motvilligt hoppade det högsta hindret i princip stillastående. Men rev gjorde hon i alla fall inte.

 

Dagen gick fort och vid fyra var det dags att åka hem. Under prisutdelningen fick Eveline ta emot, ett vad jag tycker, en jättefin utnämning att få "Bästa Horsemanship Senior". Med en fin motivering om ständigt lugn lotsning av sin ponny genom alla hinder och alltid snäll och tålmodig med densamma. Jätteroligt!!

 

Linnea och Lilja, Eveline och Ting