Nyår och året 2018

2018-12-31

Nyår och året 2018. Så har alla nyårsinlägg hetat ända sedan jag började med hemsidan. Ja, förutom att den sista siffran i årtalet ändrat sig då förstås. Och då är det alltså nyårsafton idag, fortfarande vitt och fint ute med ett par minusgrader, dessutom snöflingor i luften. Helt perfekt vinterväder för hästar och för mig med, alldeles lagom. 

Årets sista dag började med att ta emot ett lass med hö så nu är det fullt igen. Det ser så mycket ut när det är nystaplat, men konstigt nog tar det ändå alltid slut. Efter staplingen blir det jämt flera kärror med löshö, det brukar jag städa upp och köra ut i hagarna på en gång. Passande dag för det då det är bra de har mycket hö om det smäller fyrverkerier. Fyrverkerier brukar mina hästar dock inte bry sig nämnvärt om, de springer på sin höjd något varv i hagen och återgår sedan till höet.

Vad ska sägas om året 2018 då. Ja det var väl ett bra år. Först var det vinter och sedan var det sommar, våren var nog bara några korta dagar däremellan. Med hästarna var det ganska lugnt fram till i mitten av maj, under en månad hände sedan många saker.

Tre fina små stoföl föddes: Nelly, Molly och Stella. De två första brunskimlar och den sista fux. En eftermiddag när Nelly bara var några veckor gammal lyckades hon få en foderstrupsförstoppning, men efter ett par timmar hos veterinären löste det sig som tur var. Och Molly, hon föddes med väldigt veka kotor på alla fyra benen men det redde också upp sig och efter en månad syntes nästan inget alls. Både Nelly och Molly har varit på utställning med jättefina resultat. Stella har tyvärr inte fått visa upp sig ännu.

 

 

Pettersbacka Nelly guldbelönad i Rimbo.

 

Under samma månad flyttade Shape Of You, Bella, hem till oss. En rödskimmel efter Let's Try Again. Väldigt försiktig från början men det har gått över som tur är. I samma transport som henne kom även årets sommarhingst hem, Top Of The World. De två är halvsyskon då han med är efter Try. Han var en lättsam och trevlig kille, märktes knappt av och stannade i fyra månader nästan. Förhoppningsvis är Dessi, Safena och Selene dräktiga med honom.

Under juni till oktober var vår utställningssäsong. Den började lite trögt med väldigt många 38:or och 39:or men sedan tog det sig och kunde inte blivit så mycket bättre. Lilja fick nämligen det sista guldet med spets som hon behövde för sitt SUCH, så nöjda vi var på hemvägen! Och Safena, som efter att troligen halkat omkull i hagen någon gång under vintern och var betydande bredspårig mer än halva sin 3-årssäsong, stadgade efter behandling upp sig och fick till slut sitt avelsdiplom genom ett dubbelguld. Den hemresan var vi minst lika nöjda!

 

 

Vackra Pettersbacka Lilja

 

Under samma månader tävlade vi också en hel del brukstävlingar med Lilja, Safena och Ting. Flest starter stod Eveline för, men även jag och Linnea. Eveline tävlade också i fyra stycken handlerklasser tillsammans med Lilja och det gick väldigt bra i samtliga.

 

 

Eveline och Safena tävlar agility i Köping.

 

Hösten var varm, torr och lugn. I början av december tog vi dock bort Fenix, men det var ett välgrundat och sedan ganska länge planerat beslut. Sånt som ibland måste ske helt enkelt.

 

Gott nytt nu :-) !