Lika men olika

2018-10-03

Oktober. Då måste det blivit höst nu :-). Redan. Men det ser man såklart ute, på träd, hagar och hästar. Och att gräset faktiskt varit frostigt några morgnar. Hästarna gillar det här vädret, flugorna är borta och pälsarna börjar bli tjocka på dem igen. 

För ett par veckor sedan var id-kontrollanten här och letade virvlar på fölen och chipmärkte förstås. Jag tycker det är lite roligt att följa färgväxlingen på Nelly och Molly. Dels har de väldigt olika brun färg och sedan de vita håren som kommer och går. Stella däremot, hon har exakt samma fuxfärg rakt igenom, både kropp, man och svans.

Förra veckan var även hovslagaren här. Alla verkades samtidigt så nu är de i fas med varandra igen, blir ju inte riktigt så under utställningssäsongen. Fölen fann sig i att lyfta hovar någorlunda, de två äldsta har ju verkats en gång tidigare men inte Stella. 

 

Molly

 

 


Nelly

 

 


Stella

 

Molly och Nelly, två brunskimlar som är så olika till både färg och typ.

 


Stella

 

En kille som ser så trevlig ut är Nickel. Han är snart 2½ år och vi var lite sugna på att anmäla honom till en lokal ponnyutställning i Rimbo som är i början av november, bara för det skulle vara så roligt att få en bedömning på honom. Men när jag läste propositionen nyss såg jag att anläggningen krävde grundvaccination på deltagarna och då fick vi dra oss ur. Har ju ingen här vaccinerad mot annat än stelkramp.

Killarna är kvar nere i sin sommarhage där de varit i fyra månader snart. Så fort vår lånade Ludde blir skjutsad hem till Mjälkärr så får Nickel, Lins och Fenix flytta hem igen. Det blir skönt men de har det ganska bra där borta. Mina föräldrar får ju uppleva lite gamla tider på somrarna också, med ponnyer i hagen igen. Det kan ju inte annt än kännas bra för dem ;-).