Fölen

2018-09-16

Äntligen har alla tre fölen fått sina egna sidor under Ungston, det var ju som på tiden.

Nelly som är äldst har varit social ända redan från början. Molly är nummer två och hon var blyg den första veckan på sin höjd. Stella var väldigt försiktig tills hon var två månader gammal men sedan gick det helt över, nu är hon så social det bara går att bli. Så härliga alla tre. Nelly och Molly har ju haft varandra hela sommaren då de gått i samma hage, Stella däremot har bara haft äldre vänner. Men snart ska väl Ludde åka hem, hingsten, och då slås stoflockarna ihop och det kommer nog Stella tycka är roligt. Både Nelly och Molly är brunskimlar, men ändå så olika i färgen. Nelly är mörk i sin bruna grundfärg och Molly alldeles ljus. Stella däremot är ju fux. Nästa vecka kommer id-kontrollanten hit och efter det kan jag skicka in för passen, fint att få det i ordning.

Det är för övrigt dags att anmäla till Stjärnhov. Svårt nu att veta vem som kan vara lite extra fin om en månad och lite till. Då är antagligen gräset helt slut och de äter hö, kan ju hända att de blöta-gräs-magarna är lite mindre då, men å andra sidan ser de större ut av mer vinterpäls. Safena är ju given deltagare, men sen då.. Hade ju varit så kul att få en bedömning på det tredje och sista fölet, Stella, men hennes mamma Platina kommer inte vara i riktigt utställningsskick tror jag, tror att digivandet kommer synas på henne då. Lilja igen då kanske? Eller Lasea igen? Bella kanske, hon är ju aldrig visad hittills. Vi får fundera någon dag till.

Veckan innan Stjärnhov är det brukstävlingar i Bro och dit har jag, Eveline och Linnea tänkt åka. Då tar vi med oss Lilja och kanske Ting. Eller möjligtvis Safena. 

 

Här är en bild på mig och Lasea från Kristinehamn. Tanken var förstås att vi skulle ta en ny helkropp på henne, vilket vi också gjorde, men känslan är att hon ramlar framåt på allihop.