En stjärna är här :-)

2018-06-21

Så var tredje och sista fölet här! Imorse fölade Platina och vad blev det då? Ett sto, inte brunt men fuxigt :-). Så härligt att alla tre har kommit och att alla fölningarna gått bra! Jag missade även denna, men jag kom nog ut i hagen inte alltför långt efteråt, den lilla hade precis börjat komma upp på benen.

 

 

Namnet blir Pettersbacka Stella. Det fjärde namnet med dubbel-L på rad, hur ska jag hålla ordning på alla de namnen.. Stella betyder stjärna på latin. Egentligen är det Ting som har stjärntema på sina avkommor, men hon har ju bara fått en enda och det var 2012, så nu får Platina ta över det. 

Stella vägde 11 kg, således minst av årets föl, och hon är 50 cm hög. Redan ett par timmar gammal började hon springa runt sin mamma lite och hon verkar ganska kavat. Precis som Platina var när hon föddes. 

Inatt får alla tre systrarna med mammor sova inne i stallet eftersom det har regnat till och från hela dagen och inatt ska det fortsätta som det låter, dessutom börja blåsa.

Förresten, nu på kvällen när vi skulle ta in dem var Selene själv utan Molly. Tänkte att hon låg och sov någonstans, men till sist såg vi henne inne i en av de angränsande sommarhagarna... Hon måste rullat under staketet någon gång under eftermiddagen eller kvällen, hoppas att vi såg det fort... Nu står hon och Selene inne tillsammans i alla fall, hon verkar vara hungrig för hon vill äta hela tiden.