Mysigt sova inne

2015-01-23

Nästa helg är det Shetland Nords årsmöte, hade sedan länge planerat för att åka dit, lagt ledig helg och så. Men nu har jag inte anmält mig ännu, vet inte hur jag ska göra. Eveline har fotbollscup fredag-söndag och Josefine har hockeymatch på lördagen. Till Borlänge, där mötet hålls, är det 22 mil och hela dagen kommer att gå. Blir dessutom lite tråkigt att åka själv hela resan, hade hoppats att Johanna (Skärgården) skulle velat följa med, men hon har bekymmer med att sitta i bil så långt för tillfället :-). På plussidan för att åka är ju att när jag väl är framme blir det kul att träffa lite shetlandssfolk, det var länge sedan. Helt enkelt dags för att bestämma mig snart.

Inatt har kommit nästan två decimeter snö så nu är isgatan begravd för ett tag. Men den finns kvar, det är tydligt när man kommer lite för långt ner med skon..

Jag tror att stona tycker det är skönt att få sova inne om nätterna, de är så lätta att få in, de står på kö och väntar. Platina, två år i år, ska alltid in först av alla. Vet att jag skrivit det förr, men hon är inte rädd för att ta plats i flocken. Hon härjar med de andra hit och dit sin unga ålder till trots. Hon är vad min ena systers skulle kalla "fräck och framåt" i positiv bemärkelse. Hon jobbar på lågstadiet och har också tre egna barn, hon tycker att en skillnad på "dagens" barn jämfört med kanske vår egen generation, är att många naturligt är eller uppfostras till att våga ta plats, våga ta för sig, våga fråga och ifrågasätta, man ska vara fräck och framåt som hon säger. Hon tycker det är bra.