Nyår och året 2015

2015-12-31

Igår fick jag höet serverat som på ett silverfat känns det som, planen var ju att ta lastbilen nu i helgen men igår ringde bonden och sa att han redan lastat allt på en vagn och tänkte köra över det till oss precis då. En halvtimme senare kom han och det enda jag (och Micke) behövde göra var att gå ut, lasta in och stapla - oj så smidigt för oss! Kan man inte klaga över. Jag ska tänka på det på lördag när vi inte behöver åka och hämta lasset!

Nyårsafton dagen till ära med ett par minusgrader och fint väder. Vi ska fira hemma med vänner, skönt att vara på hemmaplan så man kan ha koll på hästarna ikväll/natt.

Vad har hänt under det gångna året då?

 

I januari var det faktiskt ganska vitt ute, först flyttade Gallium och Fabbe och då var det snöyra när jag körde dem. Några dagar senare flyttade Fluora och trots att hon bara flyttade 50 minuters bilväg bort var hon alldeles frostig när hon kom fram då det var så kallt ute. Fluora flyttade till samma familj som Idde gjort sju år tidigare, en alldeles underbar familj att sälja ponnyer till.

 

Fluora längst fram vid ihopsläppet vid flytten, har fått så många fina bilder på de två tillsammans, de verkar som gjorda för varann :-).

 

En månad senare, i februari, blev det inflytt istället för utflytt. Då hämtade vi hem Dressed For Success från Ellinor och Thiffanny, hon visade sig vara en en lugn och fin tjej, mycket lätt att ha att göra med. Det känns väldigt bra att just hon bor hos oss, hon passar in.

 

Första kvällen hos oss, hon funderar väl vad som hänt, bara 7 månader gammal.

 

När våren kom satte vi igång med att bygga staketet till nya hagen klart. Det är tur jag har Micke, det finns ingen som kan bygga staket så noga och fint som han. Tycker jag.

På våren tränade vi mycket inför bruksdagen i Kolbäck också, det blev en rolig dag med agility, handlerhoppning och ridning.

 

Linnea och Ruta.

 

I mitten av juni drog utställningssäsongen igång för oss, då åkte vi till Ockelbo. Lilja fick guld och Selene blev dagens bästa mini. Bra start!

 

Skäpperöds Selene

 

Sedan anordnade Shetland Nord en bra exteriörkurs med domaren Elisabeth Ljungstorp, detta på Gullsmyra Stuteri. Ett par dagar senare hämtade vi hem avelshingsten Another Gold Cross RS 677 som var hos oss över sommaren. Och ytterligare någon dag senare fölade Smilla, hon fick ett fint litet sto som nu ett halvår äldre är ganska kavat av sig.

 

Pettersbacka Safena på fölmönstring, en månad gammal.

 

Sommaren fortsatte med mycket knott om kvällarna och så flera utställningar i Rimbo, Sala och Södertälje. Ponnyerna var duktiga och det blev många fina guld, i Rimbo till exempel fick Platina, Lilja och Selene allihop 41 poäng och varsin klassvinnartitel, det kommer nog aldrig hända mig igen!

 

 Ruta, Lilja och Selene i Rimbo. Platina ville inte vara med.

 

I början av september tackade Crossen för sig och åkte hem till Mjälkärr, har var en trevlig bekanstskap. Dräktighetskontroller visade några veckor senare att Lilja, Smilla och Selene samtliga är dräktiga, hoppas således på tre föl nästa sommar.

 

Trevlige Another Gold Cross RS 677

 

Hösten var grön, varm och skön. I början av oktober avslutades utställningssäsongen lyckat, vi åkte till Söderhamn och där blev fina Ting bästa mini. Hon är alltid fin tycker jag och dessutom luktar hon så gott.

 

 

Little Miss Attitude

 

Under hösten påbörjades också inkörning av Platina, sedan blev det många promenader med allihop, tur så länge barnen har lust att följa med så många kan motioneras samtidigt.

 

Nu - gott nytt år och god fortsättning 2016!