Bokslut föregående år

2015-01-07

Har gjort mitt årliga "bokslut" i ponnyernas ekonomi, de har som vanligt varit duktiga att göra av med pengar. Utgifterna hade ökat med nästan 15% jämfört med året innan, trots att de hållit sig friska och veterinär bara behövt anlitats för planerade besök, såsom vaccinationer och Galliums kastrering. Hö och kraftfoder hade inhandlats för ungefär samma summa som föregående år. Hovslageri hade ökat men det är för att hovslagaren höjde taxan vid förra årsskiftet, försäkringsposten hade också ökat (förstås, som vanligt alltså, som alla andra försäkringar) och sedan hade utställningsutgifterna ökat ganska mycket. Det beror nog på att många anmälningskostnader stigit från 200 kr/start till 250 kr/start och det gör ju ändå litegrann procentuellt sett. Tycker det är roligt att reflektera litegrann över vart pengarna tar vägen, jag gick ju ändå ekonomisk linje på gymnasiet ;-).

Igår var Lirio duktig och visade mig att han också kan fylla och dricka i vattenkopp nu, helt perfekt med tanke på hans kommande flytt in till Fenix. Killarna har förstås skämt bort mig nu med att jag inte behöver bära vatten till dem, så skönt att de dricker sjävla i sin alltid isfria kopp. Men så har jag tänkt på att Lirio snart ska flytta dit och då måste hink bäras igen, men icke!

Eveline och jag har hoppat hinder med alla killar. Fabbe var förstås jätteduktig, som på mycket av det han gör. Fenix förstod inte poängen, Lirio tyckte det var jättekul och Gallium lite trött i benen.