Lyckad bruksdag!

2015-05-25

Jaha, i lördags var vi då till Kolbäck på brukstävlingar, det blev en lång och rolig dag, vi kom inte hem förrän halv nio.

Första klassen för vår del var agility clearroundklass, det hade barnen övat mycket på hemma men det är ju lite annorlunda att göra det borta förstås. Selene var i alla fall hur cool som helst, hindren bekom henne inte det minsta och hon gjorde varsin clearround med Eve och Madde, Madde är tio år i år och kusin till våra barn tillika min systerdotter. Jag och Ruta tog också en clearround men det var nog på vippen egentligen. Lilja blev lite hispig, speciellt av att gå upp på en lastpall, vilket var konstigt då barnen har övat mycket på att gå över gungbräda här hemma vilket borde vara läskigare? Eve gick första rundan med henne, de fick 20 fel (dvs 4 "rivningar"), sedan var Lilja lite varmare i kläderna så jag och Madde fick 4 fel i var, båda på lastpallen som hon tog stort skutt över istället.

Efter lunch var det dags för Linnea att rida Ruta, först i precison med ledare och sedan i hoppning 10 cm med ledare. Båda var jätteduktiga, Ruta var pigg förstås och de fick clearround i båda klasserna. Linnea hade gärna hoppat lite högre, skulle anmält henne till 20 cm istället, men då tror jag inte man fick ha ledare och det vill hon ändå ha.

 

  

 

 

 

Passade på att rida lite på utebanan för där var helt tomt, titta på Linneas ansikte så ser ni hur roligt det är att rida :-)

 

 

 

 

Sist på dagen låg handlerhoppningen och för mig själv var det den allra roligaste grenen! Tycker det är så kul att hoppa med hästarna. Eve och Madde gjorde först varsin start med Selene, Selene 17 år kom igång ordentligt och hoppade glatt! Eve fick clearround men Madde fick 4 fel, hon hade sån fart i en av svängarna att hon lade en liten volt precis innan hindret och korsade därmed tyvärr sin egen väg, men de var glada i alla fall. Huvudsaken att man kommer runt - kommer ihåg banan och över alla hinder med kontroll utan att tappa grimskaftet, det var målet sade jag innan start.

 

Eveline och Selene i full fart.

 

Efter det startade jag Lilja i handlerhoppning och vi gav verkligen järnet, sprang runt allt vad vi pallade. Det gav resultat!! Vi kom på plats nummer 2 av 17 startande! Kul kul kul!! Gav samma järn med Ruta men hon är stark som en oxe ibland och hon knuffade nästan ut mig från banan vid en av avspärrningarna, det tog ett par sekunder extra och vi slutade på en 9:e plats i samma klass. Men så himla kul att få busa med hästarna på detta sätt!!

Sist av allt var det en lång prisutdelning, mycket bra att alla startande fick rosett, om man inte fått clearround eller blivit placerad fick man en deltagarrosett och det är så viktigt för barnen! Sedan drog Selene till med att bli Dagens Bästa Veteransto och dessutom fick hon pris som Dagens charmtroll, inte illa :-).