Trafikträning

2015-03-19

Tentan är gjord och solen lyser fortfarande! Men det låter som att det ska bli ändring på det imorgon, vi får se. Jag har i alla fall varit ute ett par svängar till med Ting och kärra, hon är jättepigg och rolig men har fått för sig att falla i galopp lite för lätt. Har svårt att hålla traven när det börjar gå undan under hovarna, även om vi bara varit ute kortare rundor så hon kan inte skylla på att det varit för jobbigt. Men hellre det än att hon går och sover och såsar i skritten, bättre med mycket energi.

Jag och Eveline har också varit ute på kvällspromenader nästan varje dag. Platina och Dessi har fått följa med på de flesta, Platina blir så svartsjuk om hon inte blir "vald". Men igår tog Eve Smilla istället. Jag och Platina gick ner till vägen en kväll också för att titta på bilar, lastbilar och bussar. Platina blev lite nervös ett par gånger men hon var ganska duktig. Passade även på att gå in i busskuren och kolla läget. När vi stod där kom Marie och åkte, hon äger Son of a Bitch som hon hämtade hos Ellinor samma dag som jag hämtade hem Ting, så då stannade hon och pratade en halvtimme. Så det blev lång trafikträning :-), det var nog bara bra.

Idag har hovslagaren varit här, det gick smidigt som vanligt. Det var första gången Dessi verkades hos oss, hon är inte jätteförtjust i att lyfta hovarna, men det gick bra, i alla fall med hov nummer 2, 3 och 4. Den första hoven var det lite struligt med stillaståendet hos tjejen. Är så nöjd med temperamentet hos henne, hon hänger på, så härlig.