Brukssugen

2015-04-11

I slutet av maj är det en brukstävling i Kolbäck och nu kom vi på att det skulle vara kul att åka dit. Åtminstone tyckte jag, Eveline och Linnea det, Josefine var inte sugen. Satt och läste propositionen och Linnea skulle kunna rida Ruta i ledklass och i hoppklass 10 cm med ledare. Eveline vill gärna prova i agilityklass och då skulle det kunna bli med Selene och Lilja. Selene är ju lugn vilket skulle vara en förutsättning för Evelines start men det är nog Lilja också eftersom det bara är skritt. Jag vill också starta både Lilja och Ruta i agility men vad jag verkligen blir sugen på är handlerhoppning, det är ju superkul att springa en bana och det skulle i så fall få bli med Lilja och Ruta. Handlerhoppningarna var i bedömning A:0 men allt övrigt vi funderar på är clearround, alldeles perfekt. Våra ponnyer har ju ingen vana av agility förutom att vi provat på träningsbanor vid utställningar, men det spelar ingen roll, roligt i alla fall. Det som var är att ponnyn måste ha träns och det har Selene i princip aldrig haft sina 17 år till trots, men det är väl inte försent att lära sig.

Igår var jag och hämtade hem de nyrustade sulkyhjulen, de var som nya och kostade nog nästan som nya också. Nya slangar, nya däck, nya ekrar. De ska nu bara tillbaka på plats också, sedan ska jag prova om det blev någon skillnad.

Jag har också varit in i Nordshopen och beställt en marinblå huvjacka med Shetland Nord-tryck. Det skulle ta ett par veckor i leverans stod det, hoppas den är fin och skön.

Nu kommer ett foto från i veckan på vår katt Silla, i sommar blir hon sex år.