Smilla och magen

2015-05-11

 

 

 

Hot Smashing Lady, det vill säga Smilla, är nu 9½ månad dräktig. Magen börjar bli stor. Svansen är också stor och vid upptill, lite tunnare längre ner. Men förutom övre delen av svansen är hon inte så hårfager, luggen är ganska kort och manen också både tunn och kort. Hur som, det var nu magen jag ville visa. Smilla börjar bli lite trött, hon tar det mestadels lugnt och går sakta. Är hungrig, dröjer sig kvar vid höet när de andra tar vila från ätandet en stund. Men sen ibland kan hon få glädjefnatt och slå klackarna i taket under ett par galopprundor med de andra. Hela övriga stoflocken är väldigt glada för tillfället, de är pigga, springer och busar mycket.

Det kommer föl både här och där och de ser så mysiga och söta ut. Smilla ska ju ha ett tag kvar, cirka sex veckor, jag har ingen aning om hon fölade före eller efter beräknat datum när hon bodde i Uddevalla. Jag jobbar hela midsommarhelgen men veckan efter midsommar tycker jag skulle vara perfekt. Ljusa och fina nätter att vara uppe och fölvaka på då :-).

Förra året fick vi vänta nästan en hel månad efter beräknat datum på Lilja, året innan det gick Selene över tre veckor. Men alla andra föl utom de två har kommit innan datumet, mellan en och tre veckor.