Flitighetstvång

2015-12-18

Ja här har det varit lugnt för hästarna den senaste veckan, det känns som att jag är tvungen att sitta klistrad framför böcker och dator när jag inte jobbar, det är SÅ mycket i skolan nu. Men utbildningens sista tenta hade jag i måndags och vi har redan fått resultatet, ovanligt, det brukar alltid dröja minst en månad. Godkänd i alla fall, väldigt skönt. Nu är det en större inlämning i början av januari och sedan drar finalen igång på dessa två år - magisteruppsats D-nivå är vad som ska göras under hela vårterminen. Bara att börja ladda..

Vi har i alla fall haft 4-5 dagar med minusgrader ända ner till 9 stycken och därtill ca 1 cm snö. Vitt och fint var det, men igår började det regna och i helgen ska det bli plus 9 istället, så det är redan grönt igen. Men när det är minusgrader - oj vad jag älskar de varma vattenkopparna! Ingen is att slå ur hinkar och hästarna har precis så mycket vatten de önskar, helt suveränt. Jag var tveksam till att jag valde rätt med dessa koppar när hästarna flyttade in i stallet (redan 3 år sen!), funderade om thermobarer hade varit bättre eftersom det tog ett tag innan de förstod sig på kopparna. Men nu är jag så nöjd, det blev helt rätt!

På måndag får barnen jullov, jag jobbar måndag och tisdag sedan är jag också ledig i 2½ vecka :-). Har tagit några semesterdagar. Men bara ledig från jobbet, inte ledig från pluggeriet. Men pluggandet hade jag haft oavsett om jag jobbat eller ej i jul, så det blir absolut mer ledigt ändå så jag hoppas få umgås lite mer med mina hästar snart.

 

Lilja, Selene och Ting