Mina fina tjejer

2015-07-16

Idag har det varit riktiga ösregn och en hel del åska också. På förmiddagen kom hovslagaren förbi för att verka några stycken, bland annat Smilla, så hon och fölis fick komma in i stallet och precis då började det vräka ner. Sedan fick de stå kvar inne i några timmar så de slapp bli genomblöta. Passade då på att dra lite päls på Smilla (ja, hon har kvar på sidorna av magen trots att det är mitten av juli), klippa skägget på henne och göra henne lite fin inför nästa lördag. Då är det premiering i Österbybruk, hon själv ska förstås inte visas men eftersom hennes dotter ska blir hon per automatik i blickfånget och måste vara snygg :-). Jag fick mysa mycket med fölis också, hon var så social och uppskattade min helkroppsklining mycket. Så pass mycket att jag fick klippa hennes skägg också så nu är hon redo. Måste bara lära sig gå i grimma först... Det har vi gjort ett par gånger och hon är inte speciellt förtjust i det, ena stunden följer hon sin mamma utan att tänka och nästa stund kastar hon sig på sidan. Svårt att hinna hänga med som ledare. Men vi har en vecka till på oss att öva.

Dessi ska också med till Österbybruk och hon behöver också träna. Hon har förträngt sin förmåga att skritta bredvid mig, hon travar konstant under promenaderna. Hon är inne i något slags ettårstrots också och sparkar bak ut var 40:e steg ungefär. Stå still i halt är inte ens att tänka på. Men bättre att hon är pigg och laddad än att hon går och sover. När vi kommer till premieringen blir det så mycket att titta på så hon kanske glömmer bort sitt trots hoppas jag. Dessi är anmäld till Södertälje med. Hon är fin tycker jag, men ser ganska ung och valpig ut och är nog normalt utvecklad för att vara ett. Inte som Platina var förra året, hon hade en helt annan figur.

På tal om Dessi och Platina. De är såna goda vänner, de vill alltid gå bredvid varandra och är alltid på samma ställe. Om jag skiljer på dem blir speciellt Dessi alldeles nere, hela hon sjunker ihop och hon ser trött och ledsen ut. De har gått i olika hagar vid några tillfällen men det känns inte bra, de är så beroende av varandra att det nästan är rörande. Mina fina tjejer.