Hämtat avelshingst

2015-06-15

Igår var jag till Susanne på Gullsmyra Stuteri, där var nämligen domare Elisabeth Ljungstorp för att hålla kurs om hästens exteriör. Timmarna gick fort, vi började med att diskutera kring rasstandarden och vad där egentligen står. Så var det lunch och efter det gick vi ut på Susannes stallbacke för att titta på fyra olika ponnyer (och ett föl på köpet) och i grupp försöka sätta ord på vad vi såg. Inte alls lätt! En trevlig kurs anordnad av Shetland Nord var det i alla fall.

Efter hemkomst, middag och regnskur tog vi ner Fenix och Lirio till deras sommarhage, så nu är de på plats där i förhoppningsvis några månader framåt.

 

Fenix och Lirio på en lagom snygg bild

 

Idag var det bara att fortsätta på de sista tre dagarnas uteslutande hästtema. Klockan sju åkte jag, Josefine, Eveline och Linnea iväg till Mjälkärr för att hämta hem Another Gold Cross. Det känns alltid lite motigt innan man väl kommer iväg dit, det är ju ändå 50 mil tur och retur och hela dagen går, nästan i alla fall. Men som vanligt så går det ganska lätt bara man väl kommit iväg. Efter att hjälpt till med lite hästförflyttningar hos Ella lastade vi och begav oss hemåt. Han var väldigt lugn och snäll under resa och ihopsläpp, han får bara träffa Ting för stunden och de andra kommer att få ramla in allt eftersom.

 

Another Gold Cross RS 677

e Kameloeon v Bangaerde    u Dendy v h Groenenland

född år 2010